Studentsamtal och skolbesök på Lidingö


Gårdagen var exceptionell gällande studentsamtal. De började vid kl. 10 och upphörde kl. 17. Det var paus lite då och då, men i det stora hela var det samtal som gällde. Ett av dessa var ett 3-partsamtal med en student och handledare i Gävle.

Idag besökte jag Lidingö Vuxenutbildning, som ligger på Läroverksvägen i Högsätra, förorten före Gåshaga. Jag visste att någonstans bortom Lidingöbron, svänga till vänster vid andra rondellen skulle skolan ligga. Och det var inte alls svårt att hitta. Men, för att vara på den säkra sidan parkerade jag bilen vid en idrottshall, lade surfplattan i bagageutrymmet och gick upp till några vita byggnader och kom till Christinaskolan.

Christinaskolan

Christinaskolan

Jag frågade mig fram och om jag vänt mig om, hade jag sett att byggnaden fanns precis bakom ryggen på mig. Gick tillbaka till bilen, åt lunch och väntade på att klockan skulle bli ett. Det är en fin skola och omgivningarna är fantastiska med skog, backar och mycket grönska. Efter samtalet gick jag ner till parkeringen och körde mot innerstan och vidare hem. Det tog ganska lång tid att komma igenom Östermalm, från Stadion till Norrtull på grund av alla rödlysen. Men iom att det är stadsmiljö finns det alltid något att titta på.

Jag såg den mest märkliga parkeringsplats på Valhallavägen. Det var i form av en backe, kanske 20 graders lutning och bilarna stod parkerade med ena sidan parallellt med gatan. Hur de klarar av detta är en gåta. De måste backa ur parkeringsfickan och vidare ner till gatan. Och hur kommer de upp och ner på vintern? Tyvärr hann jag inte ta något kort. Men det var sevärt, minst sagt. 🙂 Tankarna går ofelbart till atenarnas sätt att lösa parkeringsproblemet. Men en sådan extrem lösning har jag inte ens sett där.

Passade på att ta lite kort från skolområdet.

Vuxenutbildning i Lidingö

Vuxenutbildning på Lidingö

Baksidan

Baksidan

Uppehållsrum för eleverna

Uppehållsrum för eleverna

 

 

 

På väg ner till parkeringen

På väg ner till parkeringen

Idrottsplatsen

Idrottsplatsen

Parkeringen

ParkeringenKategorier:Skolbesök

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: