Filosofisk idag, men bara lite …


Vägen från jobbet!

Vägen från jobbet!

Nu har det varit helg, grått och regnigt och en hel del slappande, men även massor av finaler, i Let´s Dance (som jag för en gång skull har följt, trots TV4:as reklampausar) och Melodifestivalen i vilken Sanna gjorde en otrolig insats. Att komma trea är inte fy skam. Har även sett filmen om Steve Jobs. Blev lite nostalgisk av att se de första datorerna från Apple och speciellt MacIntosh (som var min första stationära dator, som sen blev två bärbara, tills jag köpte min Toshiba).

Och så blev det måndag igen. Jag sover och drömmer mycket bra. I drömmarna mår jag bra. Värre är det när jag vaknar. Först känns det glädjande, men sekunderna efteråt känns det som om jag vill in i drömmarna igen. Det går över när jag väl kommer ur sängen, får mitt kaffe och smörgås. Då känns allt helt okey igen! Och jag undrar vad den där olustkänslan som dyker upp kommer ifrån. Jag har sovit bra, drömt fina drömmar. Är drömmarna bättre än verkligheten? Behöver jag semester kanske. Finare och varmare väder? Nåväl, det är väl något som tillhör livet.

Klockan nio ringde första studenten. När vi talat klart efter en halvtimme, kom ett mail från en student som ville ringa till mig kl. tio. Helt okey. Vi talades vid ytterligare en halvtimme. Därefter fokuserade jag på Aristoteles någon timme tills jag väntade på att ringa upp en student och hennes handledare i Boden för ett trepartsamtal. Det gick bra. De hade varsin telefon kopplad till samma nummer och jag högtalartelefon. Det är verkligen givande att tala med de utanför den bubbla som jag befinner mig i, även om hinnan inte är så ogenomtränglig längre.

Mer som jag gjorde igår var att gå igenom mailen, ladda ner en del examinationer, som jag planerar skall bli färdigbedömda i morgon.

Idag har en student ringt till mig. För övrigt har det varit lugn och tyst (av någon märklig anledning). Och på mailen är det från Bokus och en massa annan e-post som det bara är att ta bort och radera.

Har lagt upp min examination om Hanna Arendt

KONTEMPLATIVT ELLER AKTIVT TÄNKANDEKategorier:Vardagen

3 svar

 1. Hej Monika!
  Filosofera är intressant men ibland måste man också uppfylla löften. Har du satt dig in i Kalla Fakta den 25 mars och Nyhetsmorgon TV4 den 26 mars. Peter Nyström NCM har skrivit: Vilseledande om problemen i svensk matematikutbildning. Googlar du på rubriken finner du artikeln.
  Googlar du på THE BLOG + Jerker Porat finner du att han har starka kopplingar till Microsoft.
  Varför påstår J P att man måste känna till negativa tal för att beräkna 51 – 49 ?
  Platon visste säkert att 51 – 49 = 2.
  Bentley och Johan Wendt diskuterar i Nyhetsmorgon tv4 den 26 mars detta avancerade matematiska problem in för två förvånade journalister. Beundra programmet. J P har en länk till det.
  Sture Sjöstedt

  Gilla

 2. Ber om ursäkt om du uppfattat ett löfte från min sida. Men som jag sagt tidigare har jag inte så stor möjlighet att bedöma vad som är vilseledande i svensk matematikutbildning. Dessutom har jag en del annat som måste prioriteras i min tjänst.

  Gilla

 3. Hej Monika
  Du kan lugnt lita på Peter Nyström

  Gilla

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: