Sjunde september


Vaknade en kvart före mobillarmet – kvart i fyra på morgonen och nu var det flygdag. Gjorde mig i ordning och gick ner för att röka en cigarett. G ringde och jag åkte upp igen. Vi möttes lite senare och åt frukost i lugn och ro. En klar fördel med att bo på ett Arlanda hotell med gångavstånd till incheckningen. Vi var snart där och det var automatisk incheckning. Vid säkerhetskontrollen var det ackord … det gick fort. Vi var igenom.

Lite flygrädd som jag är, oroade jag mig inte alltför mycket. Vädret var vackert. Inga moln i sikte. Allt skulle gå bra. Snart fick vi gå ombord. Och vi startade precis i tid. Jag satt dock stel som en pinne med en puls långt över det normala tills säkerhetsbälteslampan släcktes. Mycket lugn och fin flygning ner till Chania flygplats. Vi visste redan att det skulle vara lite molnigt. Inget att oroa sig för.

Vi gick och väntade på våra väskor. Kom sist som vanligt. MEN, medan G väntade på sitt bagage gick jag på toa. Och när jag kom ut, kom en av säkerhetskvinnorna fram och sa att vi skulle komma med och visa pass mm. Vi fick gå till ett kontor och hon domderade. Jag undrade vad vi nu hade blivit misstänkta för. Till slut kom det fram att hon trodde vi hade blivit av med en väska.

Till slut fick jag röka …

Vi kom fram till bussen och hamnade på olika platser. Och färden gick mot Chania igenom ett fantastiskt vackert landskap. Vi körde bl.a. nerför en lång slingerväg och senare utmed stranden. Transfer från flygplatsen tog cirka 35 minuter. Vi var dom enda som gick av vid Iolida Star. Vad skulle vi dra för slutsatser, tänkte vi. Nåväl. Vi gick in i receptionen och fick inte våra lägenheter side-by-side. Då kom killen bakom disken på att, om vi nu bodde ihop några dagar, skulle vi få frukosten gratis hela veckan. Vi insisterade på att inte … Han insisterade på att vi skulle .. Vi vann striden :-). Fick våra nycklar och rullade ut med våra väskor, över gatan och in i poolområdet. G hamnade på fjärde våningen och jag på sjätte, men ovanför.  Vi fick det bästa av båda utsikterna.

Utsikten från fjärde våningen                                        Utsikt från sjätte våningen

DSCN4529

DSCN4506

 

 

 

 

 

 

 

 

När vi kommit lite i ordning, gick vi och handlade. Strosade ner till stranden. Och satt och pratade balkongen till klockan tio då vi skiljdes åt.

DSCN4505

Lägenheterna var fantastiskt fina, kaffebryggare och matporslin mm. såg ut att ha varit oanvända. Rent och snyggt och lite lyxig prägel över det hela. Utsikten fantastiskt. Det enda som störde i början var det sedvanliga ofärdiga grekiska husen som finns varhelst man kommer.

Sängen var mjuk och skön med stora kuddar – är jag inte van vid precis, utom på det verkligt lyxiga hotellet vid Atens flygplats som kostar nästan 300 Euro. Men där är det verkligen lyx. I den här lägenheten fanns även morgonrock och tofflor :-). Sov gott hela natten … Innan jag somnade tittade jag ut och kunde inte riktigt greppa att jag faktiskt var på Kreta. Vilken härlig känsla! Såg fram emot morgondagen.Kategorier:Semester

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: