Kort dag!


Ingen trafik kl 9 en måndag förrän Norrtull där vägbyggena aldrig blir klara. Kom fram efter en halv timme och hade gott om tid att plocka ihop tentor som jag skall bedöma, lämna in rapporten och skriva på arkivlistan, äta lite och sen köra ner till blå husen. Där bygger dom också och massor av parkeringsplatser är avstängda. Men det fanns gott om plats. Kom in i salen tio minuter före seminariets början.

Seminariet gick bra då jag tog upp hur studenterna skall koppla ihop det nuvarande med historien, och senare blev det en del diskussioner kring ettårs-utbildningen som Björklund vill finansiera. Men under sista halvtimmen fick jag huvudvärk, som höll sig tills flera timmar efter att jag kom hem. Var inne på biblioteket och en bok av Aaron Beck skulle vara inne, men när jag letat mig fram och till slut hittade bokstaven B längst ner fanns den inte inne. Men jag hade inte tid att leta på något annat ställe. Nu vet jag iofs inte vilken bok av Beck som min student tänker läsa, men jag ville ändå läsa lite av och om honom i god tid. Jag skall ju godkänna litteraturen och konstruera en examinationsuppgift. Får kolla lite på nätet.

Tittade på partiledardebatten igår kväll och det var intressant hur alliansen försökte mörka speciellt vinstintressena i friskolorna och började tala om vikten av valfrihet istället. Det handlar ju bara om att vinsterna inte skall gå någon annanstans än in i verksamheten, inte ner i aktieägarnas eller ägarnas fickor. För övrigt var det en hel del annat som de försökte mörka, men det går jag inte på här.

Inget speciellt hände idag, men jag känner mig inte riktigt tillfreds med tillvaron. Jag känner dock en viss glädje över att jag nu har bokat en resa till Kreta nästa september, då jag fyller jämna år. Men det är just det, för många minnen från ”förr” dyker upp och det hugger till ibland. Tiden har inte gått fort, men nu är jag där – min första ålderskris under mitt liv, verkar vara på gång. Men tanken på Kreta piggar nog upp både mig och mitt resesällskap :).Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: