God journalistik


Har arbetat lite idag med att ladda upp en del material. För övrigt har jag läst mer av Rousseau och hänger med. Jag får skylla på min trötthet eller på att han utvecklar ämnet tydligare i nästa del. Har även läst en del ur boken Godkänt. Inga nyheter för min del, men en hel del intressant tas upp. Jag gillar hennes sätt att redogöra för hur det är ute på olika skolor. Inget värderande, inget fördömande eller fördummande. I texten ger hon ingen skulden! God journalistik, tycker jag. Bedöma det kan jag inte göra med tanke på att jag inte har någon utbildning i journalistik. Om alla talade om, som hon redogör för, skulle skoldebatten kunna bli mer konstruktiv än vad den här, i media, inom utbildningspolitiken och i bloggosfären. Media tar upp de exempel som de anser är dåliga och generaliserar dem, utbildningspolitiken sysslar med quickfix – det senaste är en snabbkurs för att stävja rasism och bloggosfärens skoldebatt baserar sig lite här och där på dåliga erfarenheter av skola och lärarutbildning.

Men hur det än ser ut i media och i bloggosfären på sina ställen, behöver vi en ny utbildningspolitik. En som inte företräder partipolitik och politiker som utgår från sin egen skoltid. Nåväl, nog om det. Inget förändras hur många gånger man än uttalar det. Vi får vänta på valet nästa gång eller på ett mirakel. 🙂Kategorier:Vardagen

2 svar

  1. Väntar alltjämt på ditt svar angående mitt utskick om kollaborativt lärande med IKT som du ju lovat återkomma till. Vari består problemet Monika?

    Gilla

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: