Det var mååndag moorgoon …


Min tanke igår var att jobba lite, men fastnade framför TVn och Törnfåglarna – jag betade av tre DVD under dagen. Den serien håller fortfarande – är en riktig klassiker om man vill ha tårar, skratt och villkorlig men även villkorslös kärlek. 🙂

I morse innan jag körde till Södertörn för min filosofiska dagliga dos av varför vi behöver en politik, satt jag och jobbade en timme. Kände efter den timmen att jag inte alls hade lust att åka iväg någonstans. Ville helst gå och lägga mig och sova några timmar till. Men jag tog mig i kragen och precis lagom för avfärd började solen lysa från en molnfri himmel. Tomt på parkeringen, så jag fick plats. Träffade en medstudent och pratade lite Rousseau.

Det här citatet älskar jag:

I lagstiftningsarbetet finner man således två saker som förefaller oförenliga: en uppgift som står över mänsklig förmåga och en myndighet för dess verkställande som inte finns. (Samhällsfördraget, s. 57)

Nu skall jag läsa några uppsatsPMn och lite av Rousseau till nästa föreläsningstillfälle.

 

 Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: