”Exceptionell” vardag


Lövblåsarna kom igår och startade klockan sju och kom närmare och närmare. Min plan var att köra till institutionen flera timmar senare, men det går inte att tänka när dessa är i farten. Jag körde därför iväg bland allt oljud och löv som flög omkring. Och iom att det inte var några köer kom jag tre timmar för tidigt. Men det var lugnt.

Natur och kultur var där och presenterade sin senaste kurslitteratur och när representanten fick veta att jag hade en gammal version av Det pedagogiska kulturarvet, medan mina studenter hade den nya versionen, fick jag den av förlaget. Nu ligger den fina boken på skrivbordet och jag är i fas med studenterna. Nåja, rent kunskapsmässigt från min sida är det inte någon skillnad, men sidhänvisningarna blir de rätta i vilket fall. Den revidering som skett har jag redan kunskap om.

Träffade studenterna klockan ett och vi hade två och en halvtimmes givande handledningsträff. De hade läst varandras manus och mycket bra synpunkter kom fram.

När jag kom hem, låg ett paket från Tankekraft förlag och jag har fått alla tre böcker som jag nämnde i tidigare inlägg. Det kommer ett tag att läsa igenom dem, men spännande skall det bli. Man måste läsa samtida filosofer också, annars lever man kvar i det historiska tänkande i alltför hög grad. Men min glädje försvann snabbt då jag upptäckte att strömmen var svag i ett av mina rum. Ringde jouren och efter någon timme kom det hem en kille, som fann felet. En huvudsäkring i källaren hade gått. Skumt, lamporna i rummet lyste svagt och växlande, men inget annat fungerade. Det fick iaf mig att tro att inte någon lokal propp hade gått, vilket jag kollade innan jag ringde.

Idag vaknade jag naturligtvis av lövblåsarna igen och då befann de sig på andra sidan av huset. Tre omgångar har det varit här sen löven började falla och ljudet är osannolikt störande, högt och entonigt.  Och de håller på flera dagar, på långt och kort avstånd. Varför inte vänta tills alla löven har hamnat på marken? Men nu är det tyst än så länge (men – ta i trä) och jag har en del att läsa. Inga bedömningar, utan litteratur.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: