Hylla skillnaderna!?


Min syn på skola och utbildning är att den inte skall drivas genom konkurrens och därmed tävlan om vem som är bäst. Nu har Lärarförbundet utsett Sveriges bästa kommun, vilket Freddy Grip på Lärarnas riksförbunds studerandeförening, har synpunkter på. Man skall inte hylla skillnaderna säger han. Och jag håller helt med. Den här marknadfieringen som endast är skenbar, bör tonas ner och strävan om att skapa likvärdighet och en skola som ger det bästa för alla barn i vilken kommun de än bor i, skall prioriteras.

I och med att man hyllar den bästa, dissar man den man ser som den sämsta. Och vad utgår man ifrån, betyg mm. Och vad säger egentligen betygen om vilken kvalitet det egentligen handlar om på olika skolor. Vad säger betygen om vilka eleverna är, vilken kommun det handlar om, vilka behov och vilket stöd de behöver och viktigaste av allt – vad säger det om prestationerna hos eleverna. Även de som inte når upp till godkänt betyg kan ha presterar mycket. Det sista kan visa på kvaliteten.

Det vi i Lärarnas Riksförbunds Studerandeförening vänder oss emot är att vi i dag har en skola som är så långt ifrån likvärdig det går att komma. Att det är så stora skillnader mellan Sveriges skolkommuner är helt oacceptabelt. Det är inget att hylla, det är något att vara bekymrad över. Det måste vara så att alla elever i Sverige har rätt att gå i den bästa skolan.

Läs mer HÄR!Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: