Färgsystem – ett sätt att organisera arbetet


Jag förstår inte varför det kändes så angeläget att jobba på julafton. Det är ju ingen som har förväntat sig att få svar under helgen, vilket jag också visste. Men det är ändå skönt att det är gjort nu. För övrigt har jag avhållit mig från att göra andra saker, som jag kommit på måste göras. Gör dessa i morgon istället, eller kanske på onsdag. Men då skall jag bort, så det får nog bli i morgon ändå. Jag kan göra dem på torsdag också, eftersom det inte är bråttom med dem. Fast, det kan vara skönt att få dessa gjorda också.

Problemet med att göra saker i god tid, är att jag ofta glömmer bort att de är gjorda. Och då måste jag kolla upp det. Började skriva upp allt som jag hade gjort, men då tappade jag bort boken jag skrivit upp dem i. Kommer ihåg för länge sen då jag planerade undervisningen till en kurs två månader innan. Och glömde bort att det var gjort. Men det var kul att upptäcka två veckor innan kursen startade, att allt låg klart i en prydlig mapp på skrivbordet.

Min kalender är full av färger – det är ett bra system. Har en färg för varje kurs – gult för en, rött för en annan, rosa för en tredje osv. Och så kursens namn förstås – annars skulle det inte fungera. Pappersmapparna har jag också i olika färger, för att få med mig rätt mapp. När jag bedömer och betygsätter studenternas arbeten färgmarkerar jag dokumenten i datorn. A-grå, B-lila, C-blå, D-grön, E-gul, Fx-orange och F-röd. Men de flesta examinationer är i pappersform, men då är det inga problem. Jag samlar alla i särskilda mappar.

Och så har jag små lappar i olika färger som jag markerar sidor i kurslitteraturen, men där finns inget system, fast jag försöker. Får utveckla det mer, tror jag.

Trots allt det här, känns det ibland som om jag inte har någon ordentlig ordning. Men finns det något bättre system, tro?!

 Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: