Dag 10 – Lite stök, omväxlande och korrektur


Katter är ju katter … alla ställen är bra.

Det tog ett tag innan jag somnade i natt. Madrassen var lite knölig, och det knäppte lite här och där, skrapade skumt. Till slut somnade jag och sov riktigt gott. Frukost på den smala balkongen. Sen började ylandet, fräsandet och skrikandet. Ett gäng katter socialiserades i rabatten. Några satt och tittade på.

Idag verkade alla vara ute och överallt. På vägen till Zara var det fullt av folk som gick härs och tvärs. Det var likadant när jag gick därifrån. Jag hittade ett par jeans och ett par med lodräta linjer. Gick vidare till den stora butiken ovanför Plateia Eleutherias. I själva butiken var det inte kaos, men i kassorna. Utanför och på väg tillbaka hem likadant. Det gäller att hålla undan från både folk och fordon.

En stor del av min balkong är skyddad från insyn av en jalusi eller hellre att den skyddar mot ett tak där det finns ACn, långa rör mm. För tavernernas verksamhet. Men jag ser ut från båda sidorna. Mitt över finns rivningsfärdiga hus. Det till vänster är från 1937. (större bild längre ner) Spännande. Själv har jag en AC och den behövs för att hålla kylan ute. Trots det fryser jag då och då. På balkongen hör man dessa ACn, ljud från folk, katter mm. Inomhus tyst – ljudisolerat. Annars skulle det inte gå att bo här. Men även Castello och Old Town Inn som jag bott på är ljudisolerade.

Inte den roligaste plats, men fredad

Det har varit växlande sol hela dagen och en regnskur. Det blåser en del. Skönt i solen när det blåser, men när den försvinner är man glad över höstkläderna med allt vad det innebär, plus mössa. Jag har varit här i ett dygn, men det känns inte som det. Inte så konstigt kanske.

Större bilderKategorier:Aten, Från manus till bok, Saloniki/Kavala 2023

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: