Dag 11 – Sol från en klarblå himmel


Det var ett tag sen. Vinden är kylig, så fortfarande kan man inte lägga undan höst/vinter-kläderna. För i skuggan är det inte kul att vistas. Men en bra början på påsken. Får se om solen vill stanna kvar nu. Fast jag tröstar mig med att det blir varmare tider, i sinom tid. Tänk om det skulle ha varit tvärtom 🙂 .

Skärtorsdag – mässor och musik mest hela dagen. Lite folk utanför tavernorna. En del affärer nedanför är stängda. På Masoutis var det lite rörigt. Det är en liten affär och det var kunder överallt, åt vilket håll man än skulle. Men personalen bakom köttdisken hjälpte till att väga och sätta prislappar på frukt och grönt. Dock blev jag lite stressad då värden till lägenheten skulle visa hur tvättmaskinen fungerade (ingen modell är den andra lik), då några kunder skulle hämta sin Dramaten. Jag fick flytta på mig flera gånger. Höll på att missa växeln. När jag kom tillbaka till lägenheten, fick jag en migrän-aura som på beställning. Den gick över ganska snabbt. Värden kom och vi pratade en del om ditt och datt. Trevlig. Hon kommer från Delphi och ska fira påsk där.

Och så har jag hittat en kak- och godisbutik som ligger kanske 20 meter från lägenheten. Köpte inget. Den var full med folk. Men gissa vad gott det doftade. Godis äter jag inte, men kakor. Nu är det bara ett bageri i närheten som jag letar efter och ett mysigt café. Så jag inte behöver gå ända bort till MeliArtos. Dock finns de inte på Omonias. Trafiken idag var hemsk. Men jag skulle bara till kiosken. Killen som satt i den talade växelvis med mig och en annan i en annan lucka. Visste inte när det var till mig och när jag inte behövde lyssna. Kioskerna är roliga – luckan är inte stor och man får böja på knäna för att se personen. Så mycket varor har de.

Katterna är en del av livet i de flesta städer i Grekland. Utan dem skulle livet bli tråkigare, samtidigt som inte alla har det speciellt bra. Runt Ayia Nichalaou verkar de må rätt bra. Katten som jag lade till i inlägget från igår, verkar bo på taket. Idag lyckades jag fånga den som visar att däruppe är det han som regerar. Kolla in hur överlägset han stirrar ner i gränden. Men då måste ni klicka på bilden.

.Kategorier:Aten, Saloniki/Kavala 2023

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: