Kyrkobesök


Mässan i går slutade kl. 23. Perfekt att kunna sitta på balkongen och följa den, när jag inte är inne och hör den. Det var så mycket folk, så folk stod utanför.

Vaknade kl. 7 i morse och senare gick jag ner och tände två ljus utanför, men de blåstes ut. Men det fanns inne i kyrkan också, så det blev två ljus till. Fyra ljus till dem jag fick meddelande om i går. Det är svårt att ta in det som hänt.

Jag satt mig ner i kyrkan, och följde det som hände. När prästen gick runt och välsignade församlingen reste sig alla upp, även jag. Samtidigt höll en annan präst predikan. Ville spela in och ta foton, men av respekt lät jag bli. Var kvar en halvtimme. Mäktigt, men jag kände inte riktigt den där friden, som de flesta i församlingen såg ut att göra. Men, jag förstår inte vad de säger och det kan ha med saken att göra. Följde med vad de andra gjorde, så när de ställde sig upp, gjorde jag det också. Men inte korstecknet. Jag var inte ensam. Fler än jag gjorde det inte. Mäktigt!

När jag kom ut från kyrkan, kände jag däremot ett lugn, och gick ner till Plateia Eleutherias, där jag fick ögonkontakt med en katt på andra sidan av övergångsstället som jag pratade med. Han lyssnade, men svarade inte. När jag gick mot honom  gick han mot mig och strök sig mot mitt ben. Så skildes vi åt. Han var svart och jag vände mig inte om för att se honom gå över gatan. 🙂

Stan är nästan folktom nu, då allt är stängt till kl. 13 idag. Men solen har kommit tillbaka från sin semester, kanske tillfälligt. Vi får se.

 Kategorier:*Kavala 2022*

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: