Folklivet och smittläget


Folklivet är som vanligt. Eller låt mig säga, det är ungefär som i Sverige vad gäller att hålla avstånd mm. Annars är det stor skillnad i Kavala gentemot hemma i Sverige. De har en mer närvarande och avslappnande attityd, bortsett ifrån de som sitter i kassan på supermarket . Och som vanligt är folk hjälpsamma. Och om man frågar någon om något, ansluter sig fler. Man ser många äldre, i allafall på dagarna. Men på kvällarna byts åldersgrupperna ut. Det finns många matställen och folk som umgås långt in på natten. Startar mopeder, motorcyklar osv. Stör mig icke! Ska ju inte upp i ottan och gå till jobbet. Men, det är rätt ljudisolerat ändå.

På kvällen när jag släcker ner lyser gatubelysningen in ifrån tre fönster och ger ett svagt brandgult ljus genom de tunna gardinerna. Det finns något rofullt i det här rummet. Sängen är skön, personalen är trevlig, allt rent och fint. Kan verkligen rekommendera hotellet. Superierum för fyra nätter – runt 200 Euro. 

Smittläget har minskat i region Kavala av den 26/10. Hur det ser ut nu en vecka senare har ännu inte publicerats. Den som är intresserad av att följa smittläget i Grekland kan klicka HÄR! Grekiskan byter automatiskt till svenska.

REGIONAL ENHET I KAVALA
Referensdatum: 2021-10-26
Vaccinationstäckning (minst 1:a dos): 53,84 %
Kompletta vaccinationer: 51,76 %

Testpositivitetsindex
0,74 %
7-dagars. CMO-fall / 100 000 invånare: 28,9
Veckotrend: Minskande  

Så var det detta med munskydd. Alla har munskydd, men några få undantag. Det gäller främst inomhus, men ofta går folk (och även jag) med munskydd även ute om man ändå skall ut och in i affärer. I början glömde jag bort, men det blir alltmer en naturligt sak att använda det. Och faktiskt känner jag mig lite anonym ibland. Andra kan ju inte se hela mig 🙂 . Men det kanske snarare handlar om en ökad trygghet än en önskad anonymitet. 

 Kategorier:*Kavala 2021*

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: