Ommöblering


Ja, det är vad jag har ägnat mig åt under den veckan som gått. Nej, det är inte i hemmet utan i mitt manus. Att något inte har stämt har skavt i mig länge. Har försökt få ordning på de första hundra sidorna utan att det blivit ett dugg bättre. Har raderat massor, flyttat om och över till andra dokument. Flyttat tillbaka.

Men så öppnade det sig och nu har det som stod med början på sid 150 flyttats till sidan 30. Voila! Framför allt har jag reducerat personerna till ett minimum. Det är huvudpersonerna som skall glänsa. 🙂 Och viss information eller beskrivning av händelser som föregått det viktiga, går att korta ner till en mening.

Det slutar inte där. Nu måste jag återigen gå igenom 350 sidor och kontrollera att inte någon eller några personer eller händelser hamnar helt fel. Det kan vara ett namn eller en kort mening, som får läsaren att undra och så är det kört. Har också genom ommöbleringen minskat ner antal kapitel. Från 59 – 30.

Nu kanske jag hinner som jag planerat att bli klar till slutet av september. Har fått ihop en hel avhandling för tjugo år sen, så jag bör säkert klara av det här också.

En varning till den som vill skriva en bok. Det tar tid och kräver otroligt mycket arbete, men framför allt tålamod, tålamod och åter tålamod. För man blir trött till slut att läsa samma text om och om igen, tills orden, meningarna och texten i sin helhet inte betyder någonting längre och frågan uppstår om det här verkligen är bra eller bara skräp. Men har man arbetat med och skrivet ett manusutkast på drygt 500 sidor under flera år, ja då måste det slutföras.Kategorier:Från manus till bok

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: