Säkerhetskontrollen Arlanda


Om det hade hänt på Athens säkerhetskontroll hade jag inte blivit förvånad. Blev visiterad där några gånger, men inte som den här gången.

Vaknade halv fyra, vilket var alldeles för tidigt. Tänkte vara ute i god tid med tanke på hur det såg ut förra året, då det var samma dag som charterresorna. Men det var inte mycket folk igår. Nästan folktomt när jag kom ner. Allt fungerade med incheckningen av bagaget. Jag hade alltså god tid på mig. Men då gav min Bisolvon utslag i säkerhetskontrollen så de skulle testa den. Ok, tänkte jag. Men det slutade inte med det. Jag fick ta av mig allt igen och gå till en apparat där jag skulle sätta höger fot på en platta. Inget utslag, och då fick jag gå ut och in igen, utslag på grund av skärpet. Tog av mig det, och återigen blev det utslag. Fick ta av mig skorna, ut och in. Då gick kom jag igenom. Men det räckte inte med det. Jag blev visiterad, med armarna ute. Både bak och fram. Kände mig som en terrorist. Allt kändes ganska pinsamt, men jag försökte le och se det som ganska humoristiskt. Allt för utslag på en liten flaska Bisolvon som jag t.o.m. drack ur själv för att de skulle se att det inte var någon farlig vätska. Sen sa en av säkerhetspersonerna att de var tvungna och att du skall ju upp också. De förstod mig, men de ville att jag skulle förstå dom. Bisolvonet blev testat och klarade det. Men de fick omdömet grön knapp med en leende smiley. Det är bra att de är noga. Det var skumt att jag kom igenom med mina skor, första gången. Lika skumt att min flaska gav utslag. Det har aldrig gjort detta tidigare (inte ens i Grekland). En sak är iaf säker, det är inte endast ”skumma” personer, som de gör en sådan kontroll på. De utgår enbart från utslag, som det verkar. Det får mig undra över vad som kanske går igenom och inte ger utslag, när mina skor inte gjorde det första gången.

De frågade också vart jag skulle åka och vad jag skulle göra? Allt för att en flaska Bisolvon köpt på ett apotek gav utslag. Men, det var väl min tur denna gång.

 Kategorier:Kavala/Saloniki Jul och Nyår 19/20

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: