Kulturkväll


Igår var det kulturkväll och fotoutställning av fotografen Eva-Teréz Gölin. Många utanför svenska huset var inbjudna, precis som till filmundervisning. Det är roligt och givande att få träffa Kavalabor. Det var många som kom och såg på bilderna och hörde Eva-Teréz berättade om sin utställning och tidigare arbete.

Senare på kvällen då jag var med och gjorde i ordning träffade jag intendenten Elisabeths väninna som är gymnasielärare. Då jag vill påbörja ett projekt om att jämföra två olika skolsystem hörde jag mig för med Elisabeth om möjligheten att besöka skolor. Då fick jag veta att det inte är så enkelt att bara gå till en skola med sin forskningsplan och få tillstånd av rektorn. Man behöver även få tillstånd av det grekiska utbildningsdepartementet. När jag berättade detta för min kollega Petros sa han att det nu pågår en modernisering av de statliga institutionerna. Det kan dock ta tid. Det hinner med all sannolikhet inte ändras till nästa år. Bra att få veta detta i tid, så jag kan ordna med tillstånden.

När en gäst som jag träffade för några år sen ville teckna på arkeologiska museet var det flera tillstånd som behövdes. Det borde ha varit en vink om svårigheterna. Men att det behövs tillstånd från det grekiska utbildningsdepartementet hade jag aldrig kunnat ana. Vi får se hur det blir med det projekt som jag planerar. I maj är det konferens i Drama igen, som jag vill delta på och även presentera någonting.

Min ambition är om allt går i lås nästa år att skapa kontakter här i Kavala. På konferensen träffade och pratade jag med fler deltagare som bor i Kavala, Drama och Xanti. Tror även att någon bor i Kommotini. Det viktigaste fram till nästa år är ett fokus på att kunna kommunicera på det grekiska språket. Det öppnar många dörrar.Kategorier:*Kavala 2019*, Aten, Nauplion

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: