Förmiddag i Limenas hamn


Åt frukost utanför och såg ut över havet, efter en god natts sömn. Någon gäst hade klagat på livet utanför, men jag hörde inget. Men, jag stängde dörren och sov med AC. På morgonen innan frukost då jag vaknade gick jag ut på balkongen och hörde katter sjunga, skrika och morra. Men jag såg ingen. För övrigt var inte en människa ute och det var tyst.

En av katterna som blir matade, var ensam idag. Hon satt utanför och tittade, medan de andra ”slogs” eller i vart fall hotade om att göra det. Senare hoppade hon upp bland krukväxterna. Hon verkar avslappnad, minst sagt.

Jag gick till museet och fotograferade den antika agoran. Det var högt gräs så det gick inte att gå igenom den, speciellt inte om man har fästingskräck som jag har. Troligen har de inte klippt gräset på grund av regnandet eller har det gjort en gång, men sen ansett det vara lönlöst. Tog en del bilder. Här är en av dessa!

Det är naturligtvis svårt att göra sig en bild av hur det såg ut, men tack och lov finns en rekonstruktion på museet som jag har tagit en bild på.

Gick en snabbrunda, och fokuserade på Thasos grekiska period. En sak jag inte tog upp igår var att Thasos tillhörde fastlandet. Men någon gång under den Paleolithic period som startade från 10000 f.Kr till neolithic´s bosättningar 8200-7400 f.Kr. höjdes vattennivå och Thasos blev en ö. Det kan förklara varför ön har samma vatten som Kavala. På vilket sätt finns utförligt beskrivet, men hittar det inte nu. Men det är hisnande att tänka sig att allt vatten som finns nu mellan Kavala och Thasos en gång tillhörde fastlandet. Samt att där Kavala ligger idag var långt till havet. Annat som är nytt är att den här delen omfattades av Glaciärtid. När glaciärerna smälte, höjdes vattennivån.

DSCN1376

Sen blev jag trött och gick hem igen och tog naturligtvis lite bilder utmed kajen i den gamla hamnen 🙂 . Ingen bra botten om man vill bada, men vattnet är klart.

 

 

 

 

 

 

Och slutligen några bilder på trutar, med en perfekt bakgrund … Jag får ju inte glömma dom?

Återkommer med eftermiddagen, då jag lämnade Hotel Angelica och en taxi körde mig den ”långa” biten till Hotel Pegasus (500 meter 🙂 )

 

 

 Kategorier:Kavalla 2018

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: