Byggkonsten


Jag har varit många gånger i Grekland sen 2002 (och tidigare under 80-talet) längre tider i Aten och kortare i Saloniki, och jag slutar aldrig imponeras och ibland förfäras av grekernas sätt att bygga. Imponeras för att det är kreativt, då de kan bygga på en triangelformad tomt om det så inte finns något annat, förfäras för att man förstör utsikten för vissa.  Se på den här bilden! Det mörkare huset är troligen det första. Det ser gammalt ut, sen det bredvid kommer sen. Båda har ganska bra utsikt, men så växer två andra hus upp och det äldsta husets utsikt är grannhusets boende. Det ser också ut som alla fyra husen har olika ägare. De enda som alla har utsikt från är ”höghuset”. Jag undrar var trapporna finns. Det är inga stora bostäder som det ser ut i vilket fall. MEN, utsikten har dom! Utom dom som bor längst ner. Men jag har sett värre i Aten och i Kavala. Frågan är om huset i fronten är ihopbyggt med det tidigare. Så var det i Aten när jag var där i april, att flera hus såg ut att ha limmats ihop. Fast det i själva verket var ett smalt hålrum mellan husen och olika uppgångar.

 

Näst hus då! Inget fel på utsikten, men utformningen är imponerande. Hur har man tänkt här! Ett vackert hus bland andra som inte är så vackra? Kanske man ville lysa upp lite eller också det är någon som nyligen har fått examen och vill visa vad den kan. Jag tror dock inte att det är något bostadshus numera, om det någonsin varit med tanke på de stora fönstren och inga balkonger. Det ser inte så ombonat ut.

Det finns massor av olika typer av hus. Det skulle vara ett livslångt arbete att katalogisera bilderna av dem och förundra sig över.Kategorier:Kavalla 2018

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: