Återseenden och skrivarlyan


20160606_095412Vaknade till en ny dag och hungern brände i magen. Det fanns en halv brödbit kvar och lite kaffe. Det är hårt att vara människa :-). Men, tiden gick fort och efter att ha hälsat på och pratat en stund med Stella gick jag till kvartersbutiken. Gregoris stod utanför och kände igen mig på håll. Det var ett roligt återseende. Sen handlade jag det mest väsentliga till frukost. Kaffe, te, yoghurt, honung, och så lite godbitar, öl och bröd. Det finns mer jag behöver, men de kan inte hålla så stort sortiment. Det är bra ändå för att vara en sådan liten butik. Skall gå ner till supermarket i centrum, men kanske inte idag. Är fortfarande trött efter flera dagar med få timmars sömn, flygresa, taxiresor och bussresan från Saloniki till Kavala. Och som jag sa till mig själv ”- Stressa inte! Det gör inget att du inte har hårgele just idag, eftersom du har pannband, som håller håret på plats.”

Har en del att göra under de kommande fem veckorna och vet inte vad jag skall börja med. Boken, magisteruppsatsmanuset (har fått kommentarer av Charlotta Weigelt) eller att läsa Vara och tid av Martin Heidegger. Kanske i nämnd ordning. Men det brukar aldrig fungera så. Det brukar bli lite av varje för att det inte skall bli enahanda. Ät i vilket fall glad att jag valde samma rum som förra året (då jag bytte på grund av värmen i rum nr 2). När man öppnar dörren till det här rummet, möter man en harmoni och enkelhet, som förpassar alla krav och stressiga tankar till bakgrunden.  Utanför fönstren blomsterprakt och träd som skuggar. Inget som distraherar.

Det blåser hårt idag, så att sitta på altanen är inget alternativ, trots pannband. Det är friskt och skönt. Men det går inte att sitta och läsa eller göra justeringar i manuset.

Längtar till kaffet och godbiten om en timme!

(I natt satt jag en stund alldeles ensam på altanen och ljud från barn, katter och hundar nådde mig. Tog med mig en bok in som sömnmedel, och det var nästan för effektivt. Jag slog upp boken och läste en mening. Sen släckte jag lampan.)

20160605_221535Kategorier:Kavalla 2016

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: