Första dagen i Kavalla 2016


Äntligen kom jag då slutligen till Kavallahuset. Det tog tid. Men allt har gått bra. På något sätt klaffade allt. Speciellt idag på förmiddagen. Jag vaknade tidigt men ändå insåg jag att om det skulle bli någon frukost, ja, då fick jag bita i det sura äpplet och ta en buss kl. 11 för hinna till kl. 9.30 trodde jag aldrig. Jag tog det helt enkelt lugnt. Checkade ut vid fem över tio, fick en taxi omgående. Ett trevligt samtal med en kvinna från Saloniki om Sverige (som hon besökt under en vecka), krisen i Grekland, Olympiaden och fotbollssegern 2004 och flyktingsituationen. Jag frågade om det blivit bättre i Grekland. Hon svarade att det blivit värre än det var i fjol. Det låter inte kul och vad kunde jag svara – Some day..! Detta talade jag också med den ryska herren som efter en lång stund i kön, frågade om han fick veva ner rutorna. Självklart! Han bad t.o.m. om ursäkt för köerna! Han trivs bra i Saloniki efter att ha bott där i 24 år.

När vi kom fram till KTEL, sa jag – Trodde det skulle vara köer, men hinner nog inte till kl. 09.30. Jodå, sa hon och jag tog mina väskor in till biljettluckan och köpte en biljett. Det var sex minuter kvar. Och jag rusade iväg med mina två resväskor och tre ”handbagage” genom den folktomma vänthallen och bussen stod kvar, helt ensam under taket som är en kupol. Jag hann inte ens ta mer än några bloss, förrän chauffören vinkade. PUH! Filmade en del under resan, men av någon anledning är internetuppkopplingen inte så stark, för det händer ingenting när jag försöker ladda upp filmerna.

Det var en expresstur, så jag klev av i Kavala kl. 11.30. Allt var stängt, kioskerna t.o.m. och rätt folktomt, men KTEL var öppen :-). Men de hade inte yoghurt (det trodde jag alla hade i Grekland), men vatten och annat. Men glömde köpa en chokladbit. En taxibil stod och väntade när jag lyckats komma genom dörröppningen ut och över gatan. Väl framme väste jag fram perimenis och tände en cigarett. Men när chauffören plockat in bagaget och nästan beordrade mig att kliva in i taxin, som om han hade hur bråttom som helst, ja då hade jag bara tagit två bloss. Fem minuter senare var jag vid huset och kämpade med min packning :-).

20160605_123219Välkomnad i huset blev jag av tre forskare och lärare från Göteborgs universitet.  Sen pratade vi en lång stund om vad vi arbetar med, om disputationer mm. Jag kopplar av pö om pö. MEN, jag vill ha en öppen butik. Åt en makrillsmörgås och vatten till (nästan svältkost på vatten och bröd), men jag vill ha yoghurt, öl, aprikoser, olivolja, FETA!!! och mycket mer. Till lunch åt jag en brödbit och ett muffins, samt drack en kopp kaffe. Men, det smakade otroligt gott. Tror utsikten gjorde sitt.

Jag är hungrig eller kanske snarare sugen på det jag inte har tillgång till just nu. För nog klarar jag mig till i morgon.

Jag har varit här sen runt 12 idag, men det känns som flera dagar. Riktigt avkopplad är jag inte än, men på god väg. Bara jag får min yoghurt och feta, och en öl, så är lyckan fullständig.

 Kategorier:Kavalla 2016

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: