Centrum idag (och lite från igår)


Halv nio gick Petra och jag ner till centrum. Vi stötte på en grekiska som bodde halvvägs ner i trappan från Odos Aimelianou. Hon talade tyska, frågade om vi var svenskar och berättade att hon bott i Malmö i tre år. Men sex år i Tyskland. Jag trodde hon var tyska, men språket var inte perfekt. Frågade om hon var grekiska – Nae, nae, alla … Vi gick vidare ner till genomfartsgatan och in i bokhandeln på väg till torget mellan KTEL och Odos Omonias. Där fann vi en hel del klädesbutiker. Jag hittade en klänning för 30 euro (nedsatt med mer än 50%, då den kostade 69 euro). Vet inte när jag skall ha den på mig, men kunde inte låta bli att köpa den. Vi gick sen in i några fler butiker innan vi gick tillbaka till Supermarket. Då hade det gått mer än två timmar. Vi tog taxi tillbaka efter tre timmar i centrum. Då hade det blivit bra mycket varmare. Åt lunch.

Jag sov sen från halv ett till klockan fyra. Har sen suttit på nedre terassen i någon timme, trots nästan 40 grader därute. Kyrkklockan har precis ringt och snart är det dags för middag. Nu har det mulnat på ordentligt (förklaring på höjning av temperaturen)

Igårkväll hade vi samling på taket ännu en gång. Trivsam samvaro. Hittills har dessa tre veckor i Kavala varit mycket bättre än förra året. Kanske för att vi har varit samma gäng (fast nu är det ett nytt gäng) och lärt känna varandra bättre. Det blir mer stabilitet när det är samma personer som man träffar varje dag. Fast idag vet jag inte var alla är.

Några bilder från gårdagskvällen.

Detta bildspel kräver JavaScript.Kategorier:Kavalla 2015

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: