Samma måne … där som här!


Här sitter vi och diskuterar och myser ....

Här sitter vi och diskuterar inrikespolitik utomlands….

Inte så förskräckligt långt härifrån pågår en konflikt i Gaza. Jag har inte följt med i rapporteringen, men som alltid blir jag bedrövad över att den aldrig kan lösas. Och det känns overkligt att vara så mycket närmare än vad vi är i Sverige.

Otydligt, men föremålen ger skuggor

Otydligt, men föremålen ger skuggor

 

 

Igår satt Eva, Olav, Anita och jag på taket, för att invänta mörkret och det starka månljuset. Vi diskuterade politik, inrikespolitik den största delen (och en del litteraturkritik och recensenter). Eftersom vi var överens om grunderna, men inte på vilket sätt vi skulle nå dit, blev diskussionen givande. Men vi satt länge medan månen flyttade sig på himlen. Det var en magisk kväll och vi kom inte därifrån förrän klockan var ett. Månen är så stark i Grekland att den ger skuggor på marken av föremål, människor mm. precis som i solsken. Detta skall tydligen inte kunna ske i Sverige.

Kl. 01.30

Kl. 01.30

Jag gick ner till nedre altanen och tog några fler bilder, och rökte en sista cigarett för kvällen. Egentligen ville jag inte gå in, utan sitta därute hela natten och invänta morgonen, i månljuset och titta upp på stjärnhimlen och på mångatan som flera nätter legat som en matta. I natt var den ännu bredare. Tyvärr får jag inte riktigt med detta på bild. Men tillräckligt bra. Och jag vill poängtera att min kamera inte är speciellt bra. Det är helt enkelt månen som lyser så starkt.

Magiskt

Magiskt

Men naturligtvis kunde jag inte sitta därute hela natten. Trots att jag varit på marknaden på morgonen och ner till stranden på eftermiddagen, kände jag mig inte trött. Är däremot desto tröttare idag, då jag inte kom i säng förrän halv tre, somnade nog inte förrän vid tre-tiden och vaknade klockan sju i morse.

Det finns vissa kvällar och nätter som är oförglömliga, trots att inte något stort händer. Det bara är själva månens ljus den här gången. Därför känns idag märkligt när det nu är samma måne i Gaza att den där får en helt annan betydelse än vad den får för oss här i Kavalla. Magin byts ut mot skräck!? Kanske var det molnigt. Vi kan alltid hoppas!

Fullmåne i Kavalla efter att mörkret fallit

Bild i repris ….!

 

 

 Kategorier:Kavalla2014

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: