Socialisering


Arbete i olivlunden

Arbete i olivlunden

Sitter nu på morgonen bakom datorn. Ikonmålarna är på väg att avsluta sin kurs och skall åka hem till Sverige efter lunch. Vattnet sinar och det har sagts att det skall bli 40 grader idag, men än så länge känns det inte som om temperaturen kan stiga så högt på några timmar. I korridoren hörs dammsugaren och rummen intill städas.

Igår blev ingenting gjort, då dagen gick i socialiseringens tecken. Jag och Eva, samt några av ikonmålarna hamnade i en politisk/religiös diskussion ute på altanen som pågick i fyra timmar. Den tog upp ämnen som utrikespolitik mellan länderna, bl.a mellan Grekland och Turkiet, men mestadels inrikespolitik i Turkiet. Den avslutades med en lång diskussion om skillnaden mellan koranen och gamla testamentet, samt om olika religioner. Skillnaden mellan protestantismen t.ex och grekisk- /syriansk ortodoxa. Jag fick även veta att de flesta ortodoxa grundar sin religion på platonismen, vilket kan förklara varför det finns många likheter mellan olika religioner och Platon. Platonismen utvecklas vidare och transformeras emellertid en del från Platons tänkande.

Efter middagen gick jag och Eva en promenad och avslutade den med ett besök i den trevliga närbutiken. Gick hem igen, ordnade lite drinkar och satt oss på nedre altanen. Då ikonmålarna skall åka hem idag, hade de en grillfest, så vi gick upp på altanen utanför arbetsrummet och pratade om allt möjligt till tio över tolv. Festen pågick under tiden. Vid elva-tiden såg vi blixtar på himlen, men någon åska blev det inte.

I morse vaknade jag inte av klockringning utan vaknade när klockan var nästan åtta. Åt lite frukost, och gick sen och köpte bröd. Fastnade sen ännu en gång i diskussion om Stockholms förorter. Flera av ikonmålarna har bott eller bor i närheten av Fittja, jobbar i Tumba, samt i Slagsta. En vet vem min brorsons fru är osv. Världen är bra liten!

När de gick upp för de avslutande timmarna, tänkte jag duscha, MEN, vattnet sinade av någon anledning i hela huset. Vi får avvakta och se vad som händer. Det är bara en liten stråle i varmvattenskranen och skall man duscha är det fullständigt omöjligt att få något vatten på kroppen.

Ja, som sagt – de senaste dygnet har varit socialisering och det känns väldigt stimulerande. De för tankarna och känslorna tillbaka till den tid då politiska diskussioner var vanliga.

Det finns säkert mer att berätta, men det får vara så länge.  Jo, förresten, kan nämna att de jobbar på muren och cementblandaren inte alls är störande, inte heller när de delar på stenarna. När de har cementblandaren på är nästan som meditation. Aaoooh, Aaoooh! 😉 Skall bli kul att följa arbetet.

 

 Kategorier:Kavalla2014

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: