Skolbesök, bussresa, turist i min egen stad och många samtal


Jag visste att det skulle bli kallt, så jag tog fram en av mina vinterjackor. Men att det skulle blåsa isande, så jag behövde ta på mig vintermössan idag, hade jag inte räknat med. Men den låg i bilen, så när jag kom fram till universitetet och gick upp till institutionen för att hämta en sak innan jag tog buss nr 40 till Norrtullsgatan, tog jag på mig den. Och det behövdes verkligen! Frös gjorde jag inte men det kändes helt fel den 7 maj.

DSCN4762Det var drygt ett år sen jag åkte buss och dagen innan (i förrgår) fick jag flera val av killen i Pressbyrån, och till slut valde jag två enkla biljetter á 36 kronor. – Den skall du lägga på en platta på bussen, sa han. Men när jag klev på bussen visade jag bara upp den och gick och blev stoppade. – Var lägger jag den? – Där, pekade busschauffören! Åt fel håll, men sen åt rätt håll och det lyste grönt. – Jag kör bil, sa jag lite urskuldrande, som om det förklarade allt (vilket det kanske gör också). När jag åkte t-bana för något år sen (eller när det nu var) köpte jag pappersbiljetter som jag bara visade upp. – Tänk att det skall vara så krångligt, sa jag dagen innan till killen på Pressbyrån. Men han hjälpte gärna till. Och varför detta besvär, när jag kör bil. Ja, jag tänkte nog att det skulle bli besvärligt att hitta en ledig parkeringsplats (vilket också bekräftades när jag kom dit).

ATT00002Trepartsamtal på Cybergymnasiet. Mycket trevligt och givande. Det är i två hus och lätt att gå bort sig. Men jag hade två guider så det gick bra. Och jag fick veta en hel del om eleverna på skolan. Att det var bl.a. El-programmet och mest killar. Det finns ett café och en matsal som lärare och elever har gemensamt. Och stämningen var god. Det verkade som om eleverna trivs utmärkt där. Jag lämnade skolan efter drygt en timme och gick upp till busshållplatsen vid Norrtullsgatan. Efter alla år och få bussåkande, känns det nästan lite overkligt. Och jag får hela tiden för mig att jag glömt något och kollar väskan, så jag har allt med mig, tills jag kommer underfund med att det är bilen som inte är med ;-). Den har på något sätt blivit en förlängning av mig själv. Miljöskadad eller kanske helt enkelt bilskadad.

 

ATT00001 (1)  ATT00002 (1)  ATT00001

Nu är det iaf lite varmare, men mössan har jag på mig. Röker en cigarett och tar lite kort. Väntar på  bussen som skall komma om fyra minuter. Två buss nr 2 kommer under tiden, men till slut kommer bussen. Och jag hittar en plats i den lägre delen av bussen, så jag ser inte så mycket. Men resan tar ju inte så lång tid, så snart var jag framme igen och hittade tillbaka till min bil.

Gick upp till institutionen. Eftersom det var länge sen jag var där senast, pratade jag med ansvariga för trepartsamtalen, med två administratörer och en av mina närmaste kollegor som jag inte träffat på mycket länge (endast talat i telefon med).

Sen körde jag hem!

 

 

 Kategorier:Skolbesök

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: