Euron


Ur ekonomiskt perspektiv kanske inte Euron är så effektiv, med tanke på kriser som skett i vissa länder, inte minst i Grekland. Men om det är Euron i sig som skapat dessa vet jag inte. Kan ju vara en kombination av olika orsaker.

Men, jag gillar Euron. Det var svårt i början att använda den, då det är lätt att tro att saker kostar mindre än vad de egentligen gör. 10 euro är ju faktiskt nästan 100 SEK. så om taxiresan från Thessaloniki till Kavalla kostar 150 Euro, ja då måste man tänka till ordentligt – för vem vill betala 1500 kronor när man kan åka buss billigt (även om det tar lite längre tid). Vattnet är ju jättebilligt tror man – men 50 cent är 5 kronor, osv. Det var bättre på den gamla tiden då man alltid trodde att något var dyrare än det egentligen var. Omvänt gäller också – Man tittar i plånboken och ser två tjugor och tänker – usch vad lite pengar jag har kvar. Men det är ju 400 SEK. Och det får man ju en hel del för även i Euro.

Bortsett från det, så lär man sig efter ett tag. Vill jag numera att Sverige skall gå in i EMU. Nej! Efter alla kriser känns det osäkert.

Men Euron gillar jag i vilket fall och här pengarna som är kvar sen resan till Kreta i september 2013.

Vackra med luriga pengar

Vackra men luriga pengar

 

 Kategorier:Kavalla2014

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: