Tionde september


Den här morgonen var jag inte glad. Jag inspekterade spåren efter myggen. Och svullnaden och rödheten som började sprida sig. När jag kom ner till G sa jag att besök på ett Apotek var ett måste. Jag hade frågat i affären då jag köpte färskt bröd att det skulle ligga 500 meter åt vänster. Efter frukosten knallade vi iväg. Klockan var tio och idag hade värmen kommit tillbaka, blåsten tilltagit. Det var ganska varmt för att uttrycka det milt.

DSCN4557

Vi gick och gick och inget apotek i sikte … Till slut gick jag in och frågade och fick då veta att det låg 400 meter längre bort. Men, vi hade ju redan gått längre än så. I vilket fall var känslan den. Vi gick vidare och till slut såg vi den gröna skylten.

Efter många om och men, köpte jag slutligen ett medel som fanns i en rund tub som heter SOLADON, som man smetar på efter bett – antiseptiskt. Om inte den skulle hjälpa skulle jag komma tillbaka och köpa något med cortison i.

Det gick fortare att gå tillbaka. Jag gick upp och började använda salvan på en gång. Det luktade gott och det kändes som en lindring.

Vi gick ner till stranden och låg där ganska länge. Jag planerade min födelsedag som var dagen därpå. Vi skulle börja med frukost och senare på kvällen skulle jag bjuda på grekisk sallad. Visst kliade sticken och visst hittade jag nya små spår. Men det kändes helt klart hoppfullt. Hade nu bestämt mig för att ligga resten av veckan i skuggan. Planerna på att åka till Kissamos för att fira min födelsedag genom att äta på en fiskrestaurang skrinlades. Det är sju mil dit och lika långt tillbaka, på en buss med många stopp. Kände inte för att göra den trippen, med tanke på mina bett. Och sitta mest på en buss hela födelsedan har man ju inte lust med. Taxi var ett alternativ, men som G sa – man vet ju inte vem som kör. Erfarenhet av grekiska taxichaufförer har vi ju båda två och det är inte odelat positiva.

Glömde berätta om att på måndagen fick vi veta att man betalar 3 euro för stolarna var om man inte beställer från serveringen. Hon som vi talade med visade sig vara svenska och serveringen var hennes systers. Vi beställde var sin kaffe. G beställde Freddo with ice-cream och jag en vanlig nescafé. Men den var inte tillräckligt varm, så jag fick en ny.

Efter timmarna på stranden gick vi och handlade mat till onsdagen.

Jag kommer inte ihåg så mycket av resterande tid av dagen. Vi gjorde nog i stort detsamma varje dag efter tiden på stranden. Tog det lugnt var och en för sig i några timmar, åt middag, gick en runda och avslutade kvällen med ett snack på min balkong. Och sen gick var och en till sig för att sova till nästa dag.

Men, på kvällen upptäckte jag att medlet hade verkat. Inte så mycket, men ändå … Men klådan tilltog när jag kom till ro. Jag vaknade och fick stryka på mer. Fick tänka bort klådan, och framför allt motstå frestelsen att klia sönder huden. Det lyckades och jag sov, dock än oroligt.

Såg fram emot födelsedan!

PS!

Jag skall inte tjata mer om min ”plåga”, men visa hur medlet verkade efter drygt två dygn genom en bild. Rodnade utöver själva stickområdet har försvunnit. Men kliade gjorde det. Nog om det!

DSCN4569Kategorier:Semester

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: