Elfte september – min födelsedag


Tre gånger har jag firat min födelsedag utomlands. När jag åkte till London år 1982, i Athen år 2004 och så nu år 2013. Vaknade med en känsla av förväntan, stress och overklighet. Den största av känslan var att denna gång skulle jag inte få något besked hemifrån eller att något annat skulle ske. Det kändes helt enkelt riktigt bra. Jag hade lovat G en frukost, så jag tog itu med den innan hon kom upp. Hon kom med ett fyrkantigt paket som hon köpt hemma i Sverige. Jag hade redan fått armband som hon köpt på planet. De har jag på mig varje dag nu, därför att de är så vackra. Vi åt frukost och så öppnade jag paketet, vecklade upp pappret och skrattade högt då jag läste Äntligen Tant! Så passande då jag nått den hedervärda åldern av 60 år.

Sen gick vi ner till stranden. Och det var riktigt, riktigt hett den dagen. Tur att jag avbokat resan till Kissemos. Tog reda på senare att det var 33 grader. Vi beställde in var sin kaffe och njöt av att bara ligga och slappa. På grund av värmen, blev middagsplanerna skrinnlagda, då grekisk sallad inte var tillräckligt mättande. Svårt att äta varm mat i värmen.

Jag stannade till framåt två-tiden, då jag vandrade upp till hotellet. Efter några timmar lagade jag iordning mat och åt den ute på balkongen.

Senare på kvällen gick vi den sedvanliga rundan, gick ner till restaurangen. G åt buffé. Jag blev lite sur över att det denna kväll fanns tre rätter jag hade kunnat äta. Kvällen före ingenting. Men, jag var alldeles för mätt för att äta något, så jag satt och drack ur en Mythos. Senare på balkongen drack vi upp ett gott grekiskt vitt vin.

Tidigt i säng även denna kväll! TVn fungerade inte, så jag släckte och försökte sova. Bara tre dygn kvar på Kreta. Det kändes inte så roligt. Vart hade tiden tagit vägen? I morgon stranden igen – nu kanske jag ändå skulle kunna sola mig. Nej, jag skall inte tjata om myggen. Men, nya spår upptäcktes.Kategorier:Semester

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: