Nionde september – Blåst, galande och satans mygg


Och nu kommer vi till tuppen … hustuppen, som jag kallar den. Hade hört den då och då under söndagen, men när jag vaknade på morgonen hörde jag en galen tupp och ett ljud som påminde om hård blåst. Det var fortfarande mörkt. Lampan på balkongen var släckt och träden svajade en hel del. När det ljusnade under tiden jag satt på balkongen och åt del 1 av frukosten (den andra skulle jag äta nere hos G klockan 9), såg jag neråt havet och vågorna som hade vita gäss. Och tuppen gol högt och ljudligt hela dagen.

Det var svårt att veta var den där tuppen befann sig, men jag lyckades under veckan hitta platsen – bakom muren till poolområde och mellan den och parkeringsplatsen som var en grusplan.

DSCN4505 (2)

Klockan nio gick jag ner för två långa trappor till fjärde våningen med min bricka. G berättade att det var röd flagg. Men vi hade bestämt oss för att gå ner. När frukosten var klar, gick vi ner. Poolområdet i Iolida Beach var fullt av gäster. Och nere vid stranden var det mer folktomt. Och, det blåste jävulusiskt. Men det kändes skönt på något märkligt sätt. Jag tog massor av foton (en del riktigt bra). Men ställde mig även och kände ur vinden gick rakt igenom mig. Fick samma känsla av katharsis som på Rodos 2007.

DSCN4538

När det blåste låg jag lite mer i solen. Men tänkte inte på det luriga i att göra det, så efter två och en halv timme började jag upptäcka en rodnad, som senare blev rött. Då var det roliga slut. Det var efter det, som jag på allvar började få känning av de f-b grekiska myggen, som tydligen haft fest utan min vetskap (vilket de fortsatte med under veckan).

Vi gick upp och åt lunch och gick ner till stranden igen. Men efter bara en halvtimme hade jag fått nog av både blåsten och den tilltagande klådan. Jag gick hem, men inte ens denna plåga fick mig att uppleva vistelsen sämre, men oroad var jag. Är ju lite allergisk mot de små liven, så jag är van. Men hur skulle det utveckla sig.

På kvällen gick vi en runda, som vanligt, hittade lite fler affärer och gick lite längre. Sen gick vi till restaurangen och åt, för att avsluta kvällen med ett snack på min balkong. Det var lite svalare. Riktigt skön värme!

När jag krupit ner i sängen började eländets elände. Klådan tilltog och jag vaknade flera gånger under natten. Svullnaden och smärtan tilltog. Något var tvungen att göras, när det blev en ny dag. Just då kunde jag inte tänka på något annat än att ett besök på ett apotek var av nöden.

Satans mygg!
Kategorier:Semester

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: