Givande dag


Långa köer in till SU i dag på förmiddagen, mycket tung trafik. Det tog en timme, så det var överkomligt. Kom till D-huset kvart i tio och kursen i estetikens specialinriktning startade kl. 10. Den här terminen var, vilket jag hade hoppats på Kant och hans Kritik av omdömeskraften. Läraren förklarade Kant på ett sätt jag aldrig tidigare stött på. Bland annat fick jag klart för mig vad Absolut innebär, t.ex. den absoluta friheten eller absoluta Andre. Kunde aldrig ana att det handlade om den oändlige Andre, den utan begränsningar. Kant menar att det är omöjligt att få kunskap om denne. Även annat fick jag förklarat på ett sätt som bidrog till att jag förstod vad just Kant står för.

Men, jag var så trött att det var svårt att hålla mig vaken. Efter seminariet fick jag veta att min kollega känt detsamma. Men inte för att det var tråkigt, utan för att sysslolösheten blev sövande. Det var ju en föreläsning. Och det är riktigt roligt att göra någonting utanför arbetet med någon från jobbet. Även om det vi lär oss också påverkar det.

Efter seminariet fixade jag mitt ärende som jag inte fick glömma och åkte sen till institutionen för handledning. Åkte hem vid tre-tiden. Och somnade framför TVn efter middagen. Är ganska trött nu och varje morgon sitter frestaren på axeln och viskar – Gå och lägg dig igen! Det är så skönt att sova. Men, jag går upp och lämnar frestaren kvar i sängen! Men nästa morgon är han där igen! Det är bara på helger och semester som han själv tar ledigt.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: