Lite stressig dag igår


Arbetade en del hemma innan jag körde till Södertörns högskola. Men innan dess, tvättade jag bilen :-).

Jag kom till högskolan en kvart innan seminariet och gick ner till plan 2 där vi oftast befinner oss. Vi startade seminariet ganska omgående, men jag upptäckte att vi skulle gå igenom något jag inte läst in mig på. Var borta förra gången och en stencil om Heidegger delades ut då. Läraren hade sänt detta till SU, men jag hade inte fått det (däremot låg det och väntade när jag kom in till SU senare på dagen). Och därför kunde jag inte riktigt hänga med. Försökte ta fram kunskaper från tiden då jag läste Heidegger, men det var för länge sen för att det skulle kännas säkert.

Vi skall ha muntliga redovisningar om några veckor och jag och en medstudent skall läsa Vattimos Utöver tolkningen. En bok som jag läste för många år sen, tyckte var bra, men som jag inte riktigt förstod helt och hållet. Därför skall det bli givande att samarbeta med någon om den.

Eftersom jag skulle åka in efteråt och hade en viktig tid att passa, kunde jag inte riktigt koncentrera mig. Tänkte efter halva tiden mest på vad klockan var. Gick fem minuter tidigare, körde iväg och självklart låg en traktor längst fram och saktade ner farten, samt en hel del annat under vägen in som hindrade. I vanliga fall tänker man inte så mycket på det. Försökte tänka på att jag skulle hinna och på min nytvättade fina bil som jag körde omkring i :-).

Men jag hann precis i tid tills lärarmötet var avslutat (det hade tidigarelagts med 40 minuter) och jag skulle träffa de studenter jag skall handleda. Spännande ämnen, men med tanke på att det var länge sen jag handledde studenter från den avdelningen var det en del som var annorlunda mot hur andra gör. Och så är det.  När jag kom hem vid sextiden skrev jag mail om den överenskommelse vi gjorde under mötet.

Idag skall jag och en kollega gå på en kurs om Kant, sen har jag handledningsträff. I morgon skall jag bedöma tentor, för jag vill inte jobba under påskhelgen. Och så har jag ett ärende i dag som jag absolut inte får glömma bort.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: