En ytterligare dag


Nu är min bil så smutsig att jag börjar störas av det. Men, vill inte riskera att tvätta den och sen smäller kylan till och jag inte får upp dörrarna, för att ta ett exempel. Nåväl, de flesta bilarna är smutsiga nu.

Igår var jag på Södertörn på uppsatsseminarium och det fanns gott om plats och möjlighet att kommunicera med läraren. Jag är av tron att om man sitter som packade sillar, hämmas tänkandet. Det jag mest vill veta nu och som vi talade en hel del om var på vilket sätt en filosofisk uppsats skiljer sig från en pedagogik eller historisk. Vad som framkom är metodavsnittet. Eftersom filosofi i hög grad handlar om metodologi, och om man skall behandla en sådan, blir metodavsnittet med en annan metodologi snarare en jämförelse mellan två metoder, än att man behandlar den man har för avsikt att behandla. Vi skall i vilket fall få en exempeluppsats. Viktigt är också, framkom det, att huvudfilosofen inte skall vara en själv. Vilket får mig att fundera över om jag är det ibland. Blir dock alltmer intresserad av Charles Taylor. Det är hans perspektiv på erkännande jag skall skriva en uppsats om. Den har vi hela terminen på oss att skriva.

Hegel är jag numera urtrött på .. men skall härda ut de sista föreläsningarna. Var inte med på den förra. Sen får vi se när jag blir klar med tentan. Den första frågan får vi tillbaka i morgon. Jag är ytterst skeptisk – tror inte alls att jag får godkänt på den. Men, jag har ingen brådska. Dessutom går jag inte alla moment, som de flesta av mina studiekamrater gör. De dignar under läsningen av tunga filosofer.

För övrigt igår, satt jag och gick igenom mailen fyra veckor bakåt i tiden (lätt att missa något mail), samt bedömde de examinationer som ramlat in under senaste tiden. Under den här veckan har jag dessutom 15 ytterligare examinationer som skall vara klara på måndag. Femton stycken är rena lyxen, om man jämför med att jag i den kursen brukar ha 70-80 stycken som jag skall bedöma inom en tre-veckors-period, samtidigt som två nya grupper har startat i samma kurs eller i en annan. Tänk er in i det!! Nu har jag en tjänstefördelning och fått grupper som inte är så stora (för jag brukar få de största), så nu kan jag ta ut min FoU-tid under hela terminen och inte vara urtrött när jag får några veckor fria.

Men, för f-n, kan det inte bli vår någongång!Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: