Livet går sin gilla gång!


Har inte skrivit så mycket under den senaste veckan. Det har inte hänt något speciellt (i vilket fall inte något jag kan skriva om på bloggen). Har haft undervisning och kört omkring och letat och försökt att klämma in bilen i parkeringsrutor, som är alldeles för trånga på grund av att en del parkerar för nära andra, eller ännu värre när de står på två platser. Jag försökte i torsdags komma in i tre rutor utan att lyckas. Det var ju sportlovsvecka och då besöker massor av barnfamiljer Naturhistoriska museet. Så, det var bara att köra runt, tills en lucka upptäcktes. Och jag orkade inte parkera nedanför blå husen och sen gå hela vägen till institutionen. För jag skall gå tillbaka också :-). Så det var det bara att tävla om vem som skulle komma först .. haha! Samma problem är det i Södertörn. Förstår inte varför folk skall ta bilen ;-). De kan väl åka kollektivt!

För övrigt läser jag via sjunne.com om Maria Svelands nya bok, om hur provocerande det var att Maria satte ord i en tidigare uppmärksammad bok, ”[…] på något av det mest provocerande en kvinna verkar kunna uttrycka: en längtan efter ett liv som inte inkluderar man och barn.” Jag blir alltid lika fascinerad över att det är så provocerande om någon väljer eller önskar sig ett annat liv än det som förväntas av dem. Det verkar räcka med att uttrycka det. Vem, och jag har skrivit det förut, behöver bry sig om att jag har valt ett liv utan egna barn. Varför bryr man sig?

 

 

 Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: