Hegel och påstötning


Bortsett från att en bil körde in i min bil på Essingeleden i fredags (det blev några repor på min bil och jag klarade mig oskadd), har veckan varit lugn och relativt undervisningsfri. Men istället har jag befunnit mig mycket framför datorn istället. I fredags fick jag respons på mitt arbetsmaterial av min forskning. Och det var mycket relevant och insiktsfull respons. Något jag kommer ta till mig.

Under helgen har jag mest sysselsatt mig med att läsa och tolka Hegel. Inte nog med att man måste förstå vad han skriver. Man måste även försöka få förstå hur andra tolkar Hegel. Till min hjälp har jag Judith Butler. Vet inte längre vem jag förstår bäst av dessa två – upphovsmannen eller tolkaren. Nåväl, en aning om det observerande självmedvetandet har jag fått. När det gäller dialektiken herraväldet och slaveriet har jag nog greppat. Några studiekamrater och jag skall träffas i veckan och det brukar alltid ge lite andra perspektiv.

Håller även på att bygga upp en hemsida! Domänen har ett uselt bloggverktyg, men jag har ju den här bloggen!

För övrigt längtar jag till våren.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: