Två lite kaotiska dagar!


Igår körde jag in till stan på en moddig E4:a och Essingeleden. Det tog en timme och en kvart att komma in till institutionen. Hann inte mer än ta av mig ytterkläderna, dricka några klunkar kaffe innan seminariet. Tidigare hade jag letat som en galning efter mitt utkast av en avhandling, i vilket jag märkt för sidor mm. Det värsta jag vet är att känna mig oförberedd. På rasten fick jag leta efter en uppgift (som jag inte heller hann med att få fram och kopiera före seminariet), men när jag hade gett upp, fann jag den helt plötsligt på skrivbordet.

Efter seminariet hade jag ett handledningsmöte med två studenter från pedagogik 2. Därefter printade jag ut 30 examinationsuppgifter som nu ligger i en prydlig hög på bordet hemma i köket. De skall vara färdigbedömda och inrapporterade i slutet av februari.

När jag kom hem läste jag igenom sex omtentor, samt två kompletteringsuppgifter. Skrev svar till studenterna och betygsunderlag. Skall lämna in dem på fredag.

I morse var jag om det nu är möjligt ännu tröttare och bara tanken på att gå ner till bilen och köra iväg till Södertörns högskola fick varenda cell i kroppen att säga – Gå och lägg dig istället! Men jag kunde inte svika gänget! Inte mig själv heller. När jag kom dit fanns inga parkeringsplatser, men jag hittade en ganska långt bort. Gick en lång och uppfriskande promenad. Träffade gänget och efter en stund i fiket bestämde vi oss för att leta upp ett grupprum. Vi gick igenom två våningar, men alla var upptagna. Till slut hittade vi två små bord och fyra stolar i en korridor. Efter en halvtimme kunde vi börja med att tolka Hegels paragrafer 298-308. Men jag var tvungen att gå när vi hade fem paragrafer kvar. I morgon skall vi redovisa vår tolkning.

Åkte och handlade och kom sen hem, i god tro att jag nu kunde sitta en stund med Hegel. Men öppnade mailen och blev fast i ett studentärende vilket tog en timme. Gick igenom och skrev ner tolkningarna av de tre första paragraferna och läste några sidor. Men somnade. Kvällen blir hegeliansk alltså!

Får inte glömma att leta efter avhandlingsutkastet. Snart startar nästa omgång i kursen! Får leta igenom alla mappar hemma! Det brukar vara en sån ordning på mig, men datorkraschen och nya datorn har inneburit att jag inte hittar allt, och att jag måste leta igenom konferenser mm. Så, även om det är en papperskopia jag letar efter, verkar kraschen påverka även en del utanför datorn.

Uppdatering:

Tog ut första mappen och öppnade den och där låg utkastet med alla bokmärken, anteckningar och färgmärkning. Då är inte bara nästa omgång räddad, utan även sista seminariet i den här kursen, då vi skall gå igenom det vi inte hann med, då seminarietiden har gått ner från tre timmar till två.Kategorier:Vardagen

2 svar

  1. Det är alltid roligt att läsa dina välskrivna, dagboksliknande inlägg, Monika!

    Gilla

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: