Konferens på Lidingö


Var på konferens på Lidingö igår och dag – Lovik – från lunch till lunch. Ämnet var forskningsområden mm. Vi satt i grupper och diskuterade fram nya förslag om forskningsseminarier och grupper. I den grupp jag var med, kom vi fram till ett förslag som kan bli fruktbart. Dock, hann vi inte tala om problemen med en sådan ny struktur. Givande konferens med tanke på att troligen fler än jag upptäckte vad en del andra sysslar med och att man kanske inte är så ensam som man trott.

Från konferensanläggningen hade vi en fantastisk utsikt. Jag fick ett rum med utsikt över vattnet och mycket nära det också. Här kommer en bild, tagen i gryningen (ja, klockan var väl åtta, men det är ju december :))

Igår kväll under middagen såg vi ut över vattnet mot andra sidan en rad av upplysta hus. Och jag fick veta att det är Gåshaga. Det fantastiska är att jag har Gåshaga som ett exempel i min undervisning. Bilden av Lidingö som ett område där det inte finns några höghus, eller hyreshus och att det präglas av naturskönhet. Detta ställer jag mot de mångkulturella områdena, där bilden är att det endast är höghus och ingen natur. Jag ställer också frågan om det kanske är så att man kan se Lidingö som ett segregerat område om man ser t.ex. Norsborg som ett eller om det finns skillnader. Vad som uppkommer i diskussioner är att bilderna inte stämmer på vare sig Lidingö eller Norsborg.

Jag har talat om Gåshaga, tagit upp det som exempel och nu har jag sett det i verkligheten också; på håll, men ändå. Om ni klickar på bilden ser ni husen mellan träden. Fotot är taget från mitt hotellrumsfönster.Sen glömde jag naturligtvis varför jag hade kameran med mig. Skulle ta en del kort av själva konferenshotellet. Nåväl. Jag kan rekommendera det, trevligt bemötande och god mat – igår åt jag ångkokt forell och potatis. Till det drack jag ett gott italienskt vin. Rummet var trevligt och duschrummet verkligt fräscht. Det enda negativa var att sängen var för hård. Lite knölig och självklart var den knölig där den inte skulle vara det. Men jag somnade till slut, men vaknade flera gånger och när klockan ringde hade jag lakanet tvärsom, och i en hög mitt i sängen. Jag drömde en del också, men det har jag glömt. Det var nog knölarna i sängen som gav den oroliga sömnen.

Körde hem utan problem, inga köer. Värre var det igår då det blev stopp överallt och jag dessutom körde fel och kom in på någon idrottsförläggning och snurrade innan jag insåg att jag borde ha gått efter ”känslan av att det var fel att svänga in till vänster mot Bosön” istället för att köra efter satellitkartan som jag hade en minnesbild av. Men fram kom jag!Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: