VIKTIGT


Jag har en mapp på mitt skrivbord där det står VIKTIGT! I den finns examinationsuppgifter från dem som av olika skäl inte hunnit bli klar i en kurs. Jag har den på skrivbordet och ordet med versaler för att inte missa det. Men, även om det är viktigt hinner jag inte alltid med att göra det som finns i den. Det är oftast det mest aktuella som måste gå först. Den här mappen blir aldrig tom, dvs. när jag betat av en del, ja då kommer nytt hela tiden. Det här tar tid och finns oftast inte med i tjänstefördelningen (utom en kurs i vilken jag är examinator nu på uppgifter som studenter gjort hos andra lärare). Men mina egna får jag inget extra för. Likadant gäller handledningsuppdragen. Om någon inte blir klar, får man inte någon extra tid nästa termin. På ett sätt är det val vi handledare gör, avslutar handledningen när timmarna är slut eller fortsätter handledningen. Jag gör alltid det andra valet. Av olika skäl – för det första för att studenten inte skall lämnas i sticket och för det andra för att jag vill vara med och se hur något utvecklas.

Idag tänkte jag sätta mig ner och arbeta med de tre dokument som ligger i mappen VIKTIGT! De är inte försenade, men är på gränsen att bli det.

Just nu har jag så många olika uppdrag att jag ibland tror att det ligger mer kvar än vad det gör. Eller att det finns mail som jag inte har sett och besvarat. Då går jag igenom mailen och hittar då och då mail någon vecka tillbaka som inte har blivit besvarad. Ett tag skrev jag ner vilka jag sänt till eller inte. Men av någon anledning sprack det. Det blev ännu rörigare. Vi har fått en ny mailversion där konversationen i ett ämne samlas. Därför kan man missa en del. Men, jag  lär mig väl hur det fungerar till slut. Vet inte om de bytte version för att få oss att bli mer skärpta eller om det är av andra skäl.

Det här jobbet blir aldrig tråkigt, eftersom vi hela tiden ställs inför nytt lärande.

Men, nu tillbaka till mappen VIKTIGT! Jag väntar på manus från handledningsgruppen som jag skall träffa i morgon, och måste gå igenom dem under dagen. Och då måste jag ha bedömt det som ligger i VIKTIGT-mappen.

Finns det bättre jobb än det här?!Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: