Att vilja leva enkelt och i nuet


Fick klarsyn häromdan att det är vardagsliv jag vill leva, både hemma och på resa. Visst har tankarna funnits men inte riktigt landat förrän nu. Jag har länge velat resa med lätt bagage, så det har varit på gång. Jag vill leva som i Grekland. Gå upp på morgon, ta en kaffe och sen äta frukost på ett café i närheten. Sitta och se på folklivet. Gå hem igen – skriva några timmar. Äta lunch på en taverna och middag med några vänner. Göra utflykter… osv. Skriva på fasta tider. Gå långa promenader i staden. Njuta av livet på det enklaste sättet man kan tänka sig. Om jag fick möjlighet skulle jag boka enkel biljett i morgon.

Men än är jag inte där. Därför har jag tagit ett för mig livsavgörande beslut. I den mån det är möjligt ska detta enkla liv också levas i Sverige såväl som i Grekland framöver. Men i Sverige är det inte lika enkelt att leva enkelt och i nuet. Jag trivs i förorten, men arkitekturen är inte den som får mig att hoppa högt av glädje. Det är dessutom för många ängar och avstånd mellan de olika förorterna. Jag har trevliga grannar och nu när vi har fått postboxar möter jag fler grannar på andra våningar. Bor i loftgångshus, vilket är bättre än i ett av höghusen. Caféer likt dem i Grekland är svåra att hitta, men jag ska åka ut någon dag och kolla. Men det är inte det ultimata om man vill leva enkelt. Det enkla är ju att livet (bruset) finns utanför porten. Bodde för många år på Erstagatan i bara ett år (tyvärr) och det är nog den bästa tiden. Nära till allt och stadens atmosfär var oslagbar. Jag växte upp i förorten, men från 13-årsåldern var jag ofta inne i de centrala delarna. Innan de förstörde stadskärnan genom att riva allt och bygga upp fula byggnadskomplex. Nu har jag iofs vant mig, men är inte där så ofta som jag skulle ha varit om politikerna gjort andra val i mitten av 60-talet.

Har en del planer. En som gäller Grekland är att resa runt på fastlandet i vår och försommar med bara en ryggsäck från Aten och upp till Saloniki. Har tänkt så ofta på att göra det. Åka buss och tåg vissa sträckor. Är trött på att släpa på bagage. Men innan dess ska jag resa neråt i Sverige, till Linköping och sen Vadstena och uppåt.

Leva enkelt och i nuet!Kategorier:Greklands fastland, Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: