Elva dagar i Kavala


20160615_115256Igår var det ett ljuvligt väder och även om prognosen är att det kommer fortsätta, tog jag tillfället i akt och satt ute på terrassen nästan hela dagen – i solen! Den kändes som solen i Aten 2004 i september/oktober, dvs. som en kvällssol, inte för svag och inte för het, utan skön. Svårt att beskriva den.

Det blev en hel del samvaro både under förmiddagen och under kvällen. Jobbade från kl. 22.30 till 00.30, då jag gick ut för att röka och samtidigt såg en taxi stanna utanför. Det var gästen som fastnat i Oslo och äntligen lyckade komma hit. Vi satt en stund i köket, drack te och pratade. Jobbade sen till kvart över två. Somnade nog vid halv tre och vaknade halv sju.

Samvaro igen och ett besök i kvartersbutiken. När A och jag kom tillbaka råkade den vinflaska som hon köpte krascha på köksgolvet. Jag har städat rummet, dvs. torkat av alla glasskivor som skyddar de gamla möblerna från 30-talet. Och nu sitter jag och skall fortsätta jobba, men är ganska trött. Vi får se om det blir framför datorn eller läsning i sängen (men då lär jag somna). Det bästa med att jobba på semestern är att man bestämmer själv. I natt skrev jag en dialog mellan två karaktärer i boken om vad frihet är. De kom bland fram till att frihet är just att kunna bestämma själv. Har inte läst igenom det än, men när jag skrev ner det lät det bra. Men, vi får se i dagsljus :-).Kategorier:Kavalla 2016

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: