November x 3 är över!


DSCN5602Det har varit november x 3 för mig sen jag kom hem från Kavala. November är alltid en jobbig månad, men i år värre än vanligt. Konferensen under två dagar för en vecka sen, gav mig ny energi. Den kom precis lagom till starten av den första kursen av två som i utbildningshistoria. KPU-studenter. Och nu har jag haft två seminarier och två kvar i nästa vecka. Därefter startar nästa kurs F-3-studenter som får två seminarier före jul och resterande tre i januari. Icke att förglömma ett seminarium i bästa-kursen för VAL-arna nästa vecka. Det blir en del att göra så här i slutet av terminen. Men det är ju snart jul.

Deltagande vid konferensen bidrog också till att jag blev klar med min filosofitenta i kursen filosofi och litteratur, samt att jag nu under helgen har tid att läsa i fatt i kursen om Derrida. Läser just nu Marx spöken och är helt klart mer lättsmält än Rösten och fenomenet, för att inte tala om Geometrins ursprung. Men det är ju på magisternivå, så … Men, för varje gång jag läser en del av filosoferna, undrar jag varför samma sak inte kan uttryckas på ett enklare sätt. Tur att vi har en lärare som kan förklara innebörden så jag åtminstone förstår. Hur det är med mina kurskamrater vet jag inte. De kanske förstår bra mycket mer än jag utan förklaringarna. Men nästan varje gång sitter de flesta med näsan i böckerna innan vi börjar.

I slutet av december och i början av januari brukar Kavalla-känslan tona bort en aning. Under den tiden vill jag ändå inte åka dit och då blir allt enklare. Sitta på ett hotell alldeles ensam är ingen höjdare, då gästhemmet är stängt. Men under julen skulle det nog vara kul att vara där. Till Aten skulle jag kunna åka (då det är jämförelsevis varmt), men längtan dit är inte så stor numera. Men känslan kommer tillbaka i mars/april. Det gäller att utnyttja den här tiden, då allt (nästan allt) känns okey att vara i Sverige. Men trots en viss resignation går det inte en dag utan att jag är i Kavala genom mina minnen. Inte bara en gång utan flera gånger varje dag.

Ett av olivträden i lunden

Ett av olivträden i lundenKategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: