Arbete, studier och vila!


Idag är jag klar med läsningen och bedömning av examinationer som ämneslärarna lämnade in den 18 september i kursen Utbildningens historia och dess plats i samhället. Riktigt bra resultat. Diskussionerna under kursen var också givande och lärorik, inte bara för studenterna själva utan även för mig. Vi har fått två timmar extra i seminarietid (kors i taket).

Foto0612Nu har jag fyra veckor undervisningsfri tid framför mig och har idag tagit fram mitt artikelmanus, som fått vila sen jag kom hem från Kavala för drygt en månad sen. Den håller faktiskt måttet (tror jag), så det är bara att fortsätta. Får se sen när den är klar om den håller i sin helhet. Titeln är Erkänna smärtan inom det goda lärandet, och baserar sig på min upptäckt av hur viktig smärtan är i Platons dialoger. Skall i min magisteruppsats skriva om smärtan. Men huvudsyftet är att kritiskt granska Platons utläggningar om Det goda livet som består av skönhet, proportion och sanning som en form i relation till smärtan som återkommer frekvent i en del av Platons dialoger, speciellt i Filebos, Theaitetos m.fl.  Har lämnat in  ett abstract, men ännu inte fått någon handledare tilldelad. Mitt önskemål är att handledaren skall ha djupa kunskaper i Platon. Nästa vecka börjar en kurs i Filosofi och litteratur, som behandlar fransk litteratur under 1900-talet. Det skall bli spännande att läsa lite klassisk skönlitteratur.

Utöver detta har jag en del läsning av fältstudier, samt examinationsuppgifter och lite annat smått och gott. Före den 23 oktober skall jag planera en storföreläsning som behandlar bl.a. den antika uppfattning om etiken, dvs. Ethos. Och i slutet av november startar den andra av mina favoritkurser – Utbildning, pedagogik och samhälle. I den ingår bl.a. Foucaults Övervakning och straff. Och som på beställning är det ett heldagsseminarium om Foucault den 2 oktober, som jag tänkte gå på. Och den 16 oktober är det Platon-seminariet, som jag denna gång har möjlighet att gå på, då det inte krockar med min undervisning. För övrigt har jag fått ett nytt administrativt uppdrag som är både intressant, men inte odelat så roligt.

Det finns en del att göra och allt har att göra med min verksamhet. Allt det är möjligt då vi har FoU-tid i tjänsten som omfattar forskning, kompetensutveckling och kursutveckling.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: