Stressar av … med Kafka? Ingen bra kombination!


DSCN5680Nu börjar stressen lägga sig. Börjar se det möjligt att sitta ner och fortsätta på min egen artikel och läsa in lite inför en kurs som startar nästa torsdag. För även om tiden finns, hänger det mest aktuella över mig. Svårt att koncentrera sig. Det finns så mycket jag vill göra!

Har arbetat hemma de två senaste dagarna. Igår gjorde jag klart och sände iväg min pree-view-bedömning och idag har jag suttit och läst och bedömt 12 examinationer – 10 kvar. Får se om jag orkar sitta i kväll också eller spara dem till i morgon. Väntar på uppemot 60 fältstudier på söndag som skall läsas och bedömas under den närmaste tiden. Då är det bra att ha examinationerna klara innan det rasslar till i inlämningsmappen.

Sitter då och då och försöker att läsa klart Kafkas novell I Straffkolonin, men den är så ruggig att det är svårt att fortsätta läsa. Får ta en sida i taget och sen göra något annat.

Det ohyggliga med novellen I straffkolonin är att den handlar om en man som dömts till en mycket fasansfull och utstuderad tortyr med efterföljande avrättning, naturligtvis vare sig utan åtal, rättegång eller försvar. Typiskt Kafka, alltså. Och mannens skuld? Ingen alls med läsarens mått mätt. (Bokmania)

Vi får se om jag kommer igenom den!Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: