Kavalla – snart så!


DSCN5023Ett långt fullspäckat läsår som aldrig verkar ta slut och ett ovanligt dåligt väder, och att inte allt har gått så smidigt som det brukar, tär en aning på krafterna, men framför allt på tålamodet. Tar det aldrig slut! Men, så tänker jag i andra banor. Nu är det snart bara 19 dagar kvar innan jag ger mig iväg till Arlanda för att flyga ner till Saloniki och vidare till Kavalla. Det skall bli bättre väder här i Sverige, redan nästa vecka, sägs det. Hoppas det, så jag får användning för min balkong och få en svag solbränna innan jag kommer ner.

Idag har jag plockat fram mina, solvarma-länder-kläder, som jag skall stryka och senare packa ner i resväskan. Precis lagom till semestern har jag vunnit en strandkit och en kylväska. Kan vara användbart, fast jag inte är någon frekvent besökare av stränder. Syftet med resan är ju att skriva, men man kan få användning av det på annat sätt.

Lite problematiskt blir det nog, nu när läget är som det är i Grekland. Idag läste jag att folk inte har fått ut sina löner på grund av att statskassan är tom. Förra veckan tog folk ut sina sparpengar. Risken är stor att det inte är möjligt att ta ut några pengar. Det blir att ta med sig mer kontakter än vad jag räknade med från början. Tack och lov skall jag bara vara bort i två veckor, så det blir inte hela förmögenheten iaf. 🙂 Det är inte mycket man kan göra, men något strå drar jag till stacken eftersom jag åker ner och är med om att få igång ekonomin. Kanske det inte är ett helt strå, men kanske en tiondels strå. Men om alla skulle välja att resa till Grekland och skippa sina favorit-resemål, skulle det nog bli en hel del iaf på längre sikt. Nåväl, vi får hoppas att det blir ett bra beslut för grekerna i morgon lördag. Ett bankrutt Grekland är ju ingen höjdare precis. Läste att ett krav från EU var att sänka pensionerna för de fattigaste. Går det att sänka deras standard mer än vad som gjorts. För ett antal år sen tjänade en löntagare 500 euro i månaden. Det skall jämföras med att prisläget inte skiljde så mycket åt det vi har i Sverige. Nu, om de har jobbet kvar, får de hälften. Om de, som sagt, får någon lön alls.

Vi får se hur det blir!Kategorier:Kavalla 2015

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: