En heldag på Campus!


Foto0008Körde in till institutionen redan runt halv åtta igår. Knappast några köer vilket är en lisa för varje stockholmsk bilist.

Föreläsningen startade kl. 10 i sal D416. En intressant hörsal. Det är nämligen två seminariesalar som har slagits ihop. Och den passar bäst om man håller traditionella föreläsningar.

När man står längst fram kan man knappt se hur de som sitter längst bak ser ut. Nåväl, efter en del tekniska smärre missöden, kom vi igång. Det finns skärmar längs med hela salen och det är ju bra. Men, om man vill ha dialog med publiken måste man gå runt med en mikrofon. Det är bara det att hörslingorna upphör att fungera när man går över tröskeln till nästa f.d. seminariesal. Så, de som satt i den avdelningen fick gå in i den främre salen för att alla skulle höra. Har haft denna sal en gång förut och nu kommer vi inte boka den någon mer gång. Ibland måste man ta de salar som finns och så var det denna och tidigare gång.

Eftermiddagen viks till workshops. Det är en fördel att studenterna leder dessa själva. Jag märker när jag går runt och lyssnar att diskussionerna blir mer avspända, mer undersökande mm. än när man som lärare är med och ”styr”. Det här är ju verksamma lärare, vilket gör att det fungerar. En av grupperna satt t.o.m. över tiden med tio minuter trots att det var fredag och det känns mycket roligt. De lämnar sen in en redovisning av vad de kommer fram till, som jag ger respons på.

Det jag måste arbeta mer på är hur jag skall få igång diskussionerna på Skype. Jag vill inte införa det som obligatoriskt, men kanske jag är tvungen att göra det eller skapa någon mellanvariant. Det är viktigt iom att det är en kombinerad distans- och campusförlagd kurs.

En av mina tidigare nära kollegor, som nu gått över till didaktiken, disputerade igår med sin avhandling – Resultatinriktad individualisering i skolans inre arbete. Jag missade tyvärr både disputationen och minglet efter den med tio minuter.

Under helgen skall jag läsa och bedöma en del examinationer. Sen skall det väl vara lite lugnt i tre veckor framöver 🙂Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: