Våren i sikte, egna studier och Sjunnesson


DSCN5125Tiden går onekligen fort. I morgon skriver vi den 20 februari och snart är det mars. Våren är snart här efter en lång höst och vinter. Känner av tröttheten, men vi går mot ljusare tider. Har inte haft så mycket undervisning sen sist, men en hel del möten, mailkorrespondens och examinationer.

Idag ägnade jag mig åt egna studier. Jag och en medstudent inledde seminariet om Nussbaums syn på emotioner, känslouttryck mm. Det är ett spännande innehåll och en del funderingar kring vad som är känslor och hur de uppstår. Det finns tre skolor angående det. Den ena menar att känslorna utgår från kroppsligheten medan den andra från kognition och en som menar att det måste finnas en kombination. Men det ger underlag för en hel del diskussioner.

På onsdag skall jag träffa min handledare – Marcia Cavalcante – som jag önskade få. Hon är intresserad av Platon och vad jag behöver är att ha mer kontakt med de som är det. Med tanke på att det inte finns någon på min egen arbetsplats som forskar på Platon är det värdefullt. När jag var på medarbetarsamtal i tisdags talade vi en hel del om att jag vill få in Platon i utbildningsområdet eftersom han är våra rötter. Och jag har vissa planer på att utveckla på vilket sätt. Sen kan man tycka vad man vill om hans tänkande och annat som står i skarp kontrast till vår uppfattning om världen.

Mer som hänt är att Jan Sjunnesson som jag hade en viss yrkesmässig kontakt med för flera år sen, nu avslöjat om vad som pågått bakom kulisserna i nättidningen samtiden, som är SDs tidning och som han anställdes som redaktör och ansvarig utgivare. Men den som styrt är Almqvist (han med järnröret om ni minns) och inte Sjunnesson själv. På sin blogg skriver han om detta. Läs själva om intresse finns i en DNartikel den 14 februari.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: