Min grekiska vardag …


DSCN4917Idag har det varit helt och hållet en hemma- och arbetardag, förutom en snabb tur till närbutiken kl. halv sju. Det börjar bli vardag på allvar, men på ett bra sätt. Det har varit varmt idag också. Fram till klockan fyra var det skön värme, men därefter var det några timmar som var lite kvava. Men, nu är det skönt igen. Prognosen fram till 22 juli är samma väder som idag.

Vad jag gjort då? Läst igenom de nya sidorna, samt arbetat med tidigare korrekturläsning med att ändra i texten. Alltmer blir det klart vilka huvudpersonerna är. Allt börjar gå ihop. Nu är det sammanlagt 100 sidor text. Har lagt till en del i den text jag hade med mig. Förhoppningsvis får jag ihop femtio sidor till innan jag åker hem. Men, vi får se. Nu rullar det på, men det kan ta stopp. Nåväl, så är det.

Måsungen som föräldrarna har placerat i trädgården kan både äta och flyga, men kallar på dem hela tiden. Det är ett ljud som är ganska skärande och efter ett tag blir det lite irriterande, därför att det låter så ynkligt och det väcker en del moderskänslor. Men, även en måsunge växer upp. 😉 Skönt att få visshet om att den klarar sig här i livet. Snart kommer den sitta på ett av taket här i Kavalla och föda upp egna ungar. En ständig spiral …

Idag har jag köpt en flaska Retsina. Nästan alla som är här dricker Retsina och jag har aldrig druckit det. Vinet jag köpte för någon vecka sen är gott, men passar inte ihop med mat som är pepparstark – det bränner i halsen. Jag dricker därför mest grekisk öl – Mythos är min favorit, men även Alfa är gott. Överhuvudtaget går jag in för att köpa grekisk-producerade produkter, som jag nämnt tidigare. I går köpte jag ljuvligt goda gröna vindruvor från Kreta, stora och saftiga. Köpte makaroner igår, som jag åt idag, med fetaost, tomat och makedonisk olivolja. Det var gott det också. Egentligen har det ingen betydelse vad jag äter – ALLT är gott! 🙂

Men mest har jag tänkt på fortsättningen av mitt arbete idag. Det sysselsätter mig faktiskt hela tiden, vad jag än sysslar med. Då är det läge för att skriva in ändringarna, då kan man skriva och tänka samtidigt på annat, utom när man upptäcker att det finns en lucka. Och visst finns det luckor, men de fyller jag i senare!

 Kategorier:Kavalla2014

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: