Avslöjande som berör


003Uppdrag granskning ikväll avslöjar hur alltför många friskolor sorterar elever, samt visar hur Gregor von Sievers blir ertappad med byxorna nerdragna. Jag kände avsmak över att se och höra hur han talade om vilka elever han inte ville ha på skolan, då han menade att de förstör för de fina eleverna. Men han avgick och sålde friskolan, då han fick veta (efter att ha förnekat det han sagt), att han blivit inspelad med dold kamera under en som han trodde anställningsintervju. Han kunde inte förneka det, men försökte till en början bortförklara det.

Här är länken till programmet http://www.svt.se/ug/friskolor-valjer-bort-besvarliga-elever

Björklund blev intervjuad och han menade att det finns ett mörkertal och att skolinspektionen skulle behöva använda samma tuffa undersökningsmetoder som Uppdrag granskning. Men jag tror att lösningen är att ta bort vinstintresset i första hand. Då kommer friskolorna ledas av människor som vill driva en skola i första hand av utbildningsintresse.

.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: