Vinstdrivna skolor


Jag är helt emot att skattepengar används för att de som driver friskolor skall kunna stoppa vinstpengar i egen ficka och att den inte går tillbaka in i verksamheten. Vinstsubventionering? Eller vad skall man kalla det. Förstår inte hur man kan fortsätta att hävda att ett förbud mot detta, skulle förstöra valfriheten – om man inte menar valfriheten för riskkapitalister eller oseriösa ägare. Alla kan fortsätta att driva friskolor och föräldrarna fortsätta att välja skola. Men vinsten försvinner inte ut genom skolans dörrar. När de borgerliga försvarar systemet, anklagar de motståndaren för att vilja inskränka valfriheten. Allt för att behålla ett system som gynnar deras egna väljare. Det vi betalar in till skolan, skall oavkortat gå till dess verksamhet! Basta!

Läs mer här: Vinstdrivna skolor slår ut …. 

Universitet och högskolor får inte gå med vinst. Ett mycket bra system! Om det spar in för mycket under ett år, måste de använda överskottet nästa år inom verksamheten. Om anslag från staten inte används, måste det betalas tillbaka. Det är så det skall vara, också inom ungdomsskolan. Det är en ren skandal att det inte är så.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: