En begynnande trötthet


DSCN4730På grund av att tiden går för fort ibland, för mycket jobb hopar ihop sig (på grund av våra regler att tentor skall vara lästa och bedöma inom 15 arbetsdagar) och en begynnande på-slutet-termin-trötthet, känner jag mig just nu färdig att köra ut till Arlanda ta en sista-minuten och lämna landet. Det är redan söndag och i morgon skall allt vara klart. Drygt sjuttio examinationer betygsatta och kommenterade, en examinationsinlämning i Hanna Arendt-kursen i morgon och inläsning av inledning och första kapitlet i Merleau-Ponty.

Hur har då veckan varit förutom att jag suttit och läst och kommenterat examinationer (som varit mycket givande med förlov sagt, för att vara en motvikt mot det jag skrivit ovan).

I fredags körde jag in till kl. 12.00. Och träffade en av mina kollegor som är VFU-ansvarig för en av våra program. Vi talades vid i 45 minuter om VFU, att studenterna lämnar in en självvärdering, vad som skall diskuteras och tas upp i slutet av den första VFU-perioden. Jag kommer främst besöka skolor i norra Stockholmsområdet (inkl. Norrtälje), två i innerstan, samt en i Eskilstuna. Övriga som gör sin VFU i Karlstad och i Boden kan jag inte besöka. Lite nervöst, men spännande. Äntligen får jag komma ut efter femton år.

På de kurser jag undervisar har jag haft alldeles för många studenter, så även om jag kunnat göra besök på egen hand, kan jag inte åka ut till 80-160 studenter under två månader, då jag samtidigt har undervisning, samt bedömning av examinationer. Det är dessutom mycket svårt att få komma på besök på eget initiativ. Har försökt en gång, men fick bara besöka en skola. De andra skolorna hörde aldrig av sig. Under senare år har jag fått besöka Johan Kants skola, vilket gav väldigt mycket, men också mersmak. De jag kommer besöka nu är gymnasieskolor.

Efter mötet, gick jag direkt ner till mina väntande uppsatsskrivande studenter. De skriver en sammanfattning över metodavsnitt, teoretiskt perspektiv mm. som de sänder ut till alla, som sen ger synpunkter och kommentarer till detta. I fredags var det metodavsnittet det handlade om – insamlingstekniker och metodologin. Det var två intensiva timmar utan paus.

DSCN4715När jag senare var på väg att avsluta dagen, fick jag mail från en av examinatorerna till en av uppsatserna som blivit bedömd. Nervös var jag, men den fick ett bra godkänt betyg. Och vi var överens! Fick också veta att den andre fått samma betyg. Helgen räddad, då den tredje av de som lade fram sin uppsats fick betyg F. Men det hade även examinatorn som jag träffade,  fått på en av uppsatserna hon handlett. Av samma examinator. Fx ges inte längre, men i mitt fall handlar det om kompletteringar. Men betyg F lyser alltid signalrött, trots att jag kan vara helt på det klara med att den kan få godkänt betyg med smärre kompletteringar. Min nervositet beror på att jag inte vill hamna i någon strid med examinatorerna. Ibland måste man det, fast det händer inte så ofta att en uppsats blir totalt sågad på grund av olika sätt att se på den.
Trodde det skulle gå fort hem i fredags, men det var köer redan vid universitetet. Men de släppte vid Wennergrens Center då det varit en krock. Svängde av senare vid SKHLM och handlade. Kom hem 18.30, åt middag, kollade på Masterchef USA och läste och bedömde några examinationer.

Igår satt jag hela dagen och läste, samt skrev två sidor på min examinationsuppgift. Och idag, vaknade jag sent och har än så länge inte gjort något, mer än att ha skrivit det här inlägget.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: