Sista undervisningspasset detta läsår


Idag har jag haft det sista undervisningspasset och nu är det bedömningar och handledning som gäller fram till semestern och en del tid till forsknings- och utvecklingsarbetet. Känner mig nöjd, glad, men en aning sliten efter det mest arbetsamma läsåret på länge. Inte för att det har varit det år med den högsta belastningen utan för att tidigare år har kommit ikapp mig.

Vaknade klockan fem i morse efter att ha sovit högst fyra timmar och vågade inte somna om en timme. Det är okristligt, men vad gör man inte. Efter frukost och några timmar av att jag gjorde något som inte var speciellt viktigt – vad det nu var för något, för jag var för trött för att göra något vettigt, körde jag iväg, tankade bilen, träffade några av mina släktingar och sen in till institutionen. Köer och lite av kaotisk trafik idag. Fyra långtradare varvade med att köra in framför mig och jag tutade för att visa att jag fanns. Kom till institutionen efter en timme, så det gick relativt fort ändå.

Växlade några ord med examinatorn till en av de uppsatser jag handleder och sen träffade jag mina studenter som går på uppdragsutbildningen. Gick igenom Bourdieus teori. Sen tog de lunch och redogjorde för varandra i grupper och diskuterade vad de kommit fram till under sin Fältstudie.

Själv gjorde jag ingenting, utom att träffa min närmaste kollega och vi gick runt huset några gånger.

Seminariet startade igen kl. 13.00 och det var Foucault som stod på schemat. Avslutade dagen kl. 15.25. Pratade med kollegan ännu en gång, och en timme senare tänkte jag åka hem. Men då fick jag ett samtal som varade en halvtimme, från en student som jag handleder .

Sen körde jag hem.

Åt middag, kopplade av en stund. Från kl. 19.00  jobbade jag framför datorn med att besvara mail, skriva meddelanden på Mondo-sidan, upptäckte att jag varit för snabb med att öppna tentainlämningsboxen/plagiatkontrollen, då studenterna tog fel. Förståeligt med tanke på att Fältstudieinlämningen skall lämnas in i dag och examinationen på måndag. Men det var inte så många, så jag raderade uppgiften och fixade ett nytt öppningsdatum. Först nu kl. 22 är jag färdig med jobbet.

Och har några timmar framför mig i sällskap med Lost. (Men jag somnade … crazyKategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: