Barndom


Tiden går oerhört fort. Tycker inte att det var så länge sen det var fredag.

Undervisning idag och trodde jag skulle starta  kl. 13. Men av någon anledning kändes tiden fel, så jag kollade och såg att det var kl. 12. Det blev lite bråttom, men det var inga köer, så det tog bara en halvtimme och då stannade jag till vid macken och köpte vatten.

Vi talade om barndomens historia och hur barndom kan definieras och vad den eventuellt innehåller. Även om det är blivande ämneslärare är det viktigt att ha kontakt med sin egen barndom och kunna skilja ut den från andras. Viktigt att inte endast ge dem som har haft en enligt vårt värderande en bra barndom och inte förneka att andra har haft någon, även om den enligt detta värderande inte är bra.

Alla har haft en barndom, även om den har fyllts med arbete och försakande istället för lek och välstånd. Alla håller kanske inte med. Vi vill väl alla att den uppväxande generationen skall få ett gott liv och en lycklig barndom. Men även här finns skillnader. Vad säger att det jag uppfattar som en lycklig barndom är det för någon annan?

En annan fråga är när barndomen slutar!

Inte så självklart när man börjar gräva sig ner i dessa frågor!Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: